Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÉTKEZŐ

Így válassz szőnyeget az étkezőasztal alá

2024. február 09.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

SZŐNYEG lakberendezés étkező étkezőasztal alá szőnyeg
Így válassz szőnyeget az étkezőasztal alá

Az étkező éke lehet egy jól megválasztott szőnyeg az asztal és a székek alá.


Az étkező, a konyha és a nappali mellett, közösségi tér, aminek esztétikai jelentőségét sem szabad figyelmen kívül hagyni. A leglátványosabb étkező dekoráció egy elég méretes (az asztallap minden szélétől 50-75 cm szélességű) szőnyeg, ami karaktert, melegséget vagy akár hűsítő érzetet adhat a térnek. Hogy neked milyen szőnyeg illik az étkezőasztal alá, segítünk eldönteni!

1. Melegítő

Gyakran előfordul, hogy a konyha részeként, az étkező padlójának is ugyanaz a hideg burkolata. Sokáig üldögélni a kő fölött azonban nem komfortos, így itt az étkezőasztal alá mindenképpen valamilyen vastag, meleg anyagú szőnyeget érdemes választani, de azért nem shaggyt vagy hosszú szálút.

2. Természetes

Más a helyzet, ha fapadlóra kerül a szőnyeg! Főleg nyáron, egy meleg szőnyeg emelné a hőérzetet, ezért érdemes ide inkább természetes anyagból készült darabot választani.

3. Vidám rojtok 

Ugyan a hosszúszálú szőnyegek nem ajánlottak az étkezőasztal alá, a szélén futó rojtok feldobhatják az összhatást.

4. Vintage álom

Ha az étkezőszőnyeg mintáján gondolkozol és gyerekek is vannak a családban, egy vintage szőnyeg kicsit foltos hatása miatt tökéletes választás lehet, mert ha le is csöppen valami rá, nem lesz nagyon feltűnő.

5. Kontraszt

Szempont lehet az étkezőszőnyeg választásnál az asztal és a székek színe is. A fekete bútorokat nagyon jól kiemelheti egy világos szőnyeg és fordítva.

6. Matchy matchy

Ha szeretjük a kárpitozott étkezőszékeket, választhatunk olyan szőnyeget is, aminek színei illeszkednek a székek színeihez. Az eredmény nagyon kifinomult lesz!

7. Minimalista

Persze nem kell feltétlenül ellopnia a show-t a szőnyegnek az étkezőben! Egy visszafogott, semleges színű és könnyen tisztítható szőnyeg, hagyja, hogy az étkező bútorai érvényesüljenek.

8. Kerek a kerekkel

Ha kerek étkezőasztalunk van, a legjobb alá egy kerek szőnyeg, ami szinte körbeöleli és egyben ki is emeli a bútorokat, akár egy sziget.

9. Kerek a téglalappal

De ha téglalap alakú étkezőasztalunk is van, sem kell feltétlenül lemondani a kerek szőnyeg finom ívéről. Csak elég nagynak kell lennie!

10. XXL

Ugyan méreteiben, elég, ha az étkezőasztal és a székek kis ráhagyással elférnek a szőnyegen, ha van egy robosztus asztalunk és egy hatalmas terünk, egy XXL szőnyeg grandiózus hatást kelt!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves