Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

JÉGVARÁZS

Less be a világ legkáprázatosabb jéghotelébe!

2023. január 09.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

svédország Jéghotel Ice hotel
Less be a világ legkáprázatosabb jéghotelébe!
© Instagram / IcehotelSweden

Igazi téli csodaország nyitotta meg kapuit a svéd Jéghotelben.


Jéghotel már 33 éve

24 jégfaragó művész és 500 tonna jég kellett a norvégiai Jéghotel idei 12 egyedi lakosztályához a svédországi Jukkasjarvi városában. A hotelt minden évben újraépítik 1989 óta.


A 2022-2023-as jéghotel, így már a 33. változat tele szebbnél szebb jégszobrokkal, szobákkal, amiket a művészek egy hét, precíz munkával alkottak meg. Idén nyílt meg az Icehotel 365 lakosztály is, ami egész évben várja a szállóvendégeket.

Gombák között

Ebben a jeges lakosztályban, bárki aprónak érezheti magát a hatalmas csigák és gombák között, amik egy pszichedelikus erdei sétára és estére hívnak.


Alakváltó

Ez a csodás jégszobor egy kelta mitológiából ismert alakot ábrázol, egy úgy nevezett Selkie-t, aki félig nő, félig fóka, de miután egy férfi elrabolja a fóka bőrét, soha nem tud már visszatérni a tengerbe. A szomorkás történet ihlette lakosztály tele van apró titkokkal, utalásokkal a mai nők egyenjogúságért vívott harcáról is.


Jégvarázs

Ebben a fenséges jégszobában a hatalmas jégvirágok uralják a teret, amik egyszerre hópihékre is emlékeztetnek. A világos, könnyed enteriőr meditációra, beszélgetésre sarkallja a vendégeket.


Fehér esküvő

Idén kialakításra került egy ceremónia terem is a jéghotelben, ahol akár egy kisebb esküvőt is lehet szervezni.


Azonban csak az kacérkodjon a jéghotel szobáival, aki bírja a hideget, hiszen az egész szállodában állandóan mínusz 5 fok körül tartják a hőmérsékletet, nehogy a jégcsodák túl korán elolvadjanak. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves