Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Bathroom Design

3 burkolat, amitől luxushatású lesz a fürdőszobád

2024. május 05.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

lakberendezés fürdőszoba padlóburkolat fürdőszoba design fürdőszoba csempe
3 burkolat, amitől luxushatású lesz a fürdőszobád
© Shutterstock

A padló kiválasztása a fürdőszobába az egyik legfontosabb lakberendezési feladat.


Bár el van rejtve, egy lakás hangulatát mégis nagyban befolyásolja, hogy milyen stílust képvisel a fürdőszoba.

Ma már gyönyörű alapanyagok közül lehet válogatni, de nem könnyű kiigazodni a kavalkádban, különösen annak fényében, hogy praktikus szempontokat is figyelembe kell venni.

Bár sokan elsőként inkább a berendezési tárgyakra és a fal színére koncentrálnak, de a csempe és a padló legalább ennyire fontos kérdés. A burkolat színe, stílusa és anyaga azt is befolyásolja, mennyire érzed majd kényelmesnek a helyiséget, így érdemes rá nagyobb figyelmet fordítani.

Így lehet tökéletes a fürdőszoba

Bár a padló nem szemmagasságban van, de összességében az egész fürdőszoba hangulatát elronthatja egy rosszul megválasztott burkolat.

Ráadásul a lakberendezők szerint 2024-ben néhány új trend is érvényesül, amiket érdemes figyelembe venni, ha éppen most készülsz nagyobb felújításra.

Sakktábla minta

Bár a különböző minták mindig karakteressé tesznek egy helyiséget, a sakktábla minta a fürdőszobában örök kedvenc.

Nem feltétlenül a fekete-fehér kockákra kell gondolni, hiszen számtalan variációban megvalósítható, sőt a padlólap méretétől függően is más-más hatást kelt ez a dizájn. Mutatós és divatos stílus, csak arra figyelj, hogy a falak és minden más berendezési tárgy letisztult stílust képviseljen.

Halszálkás padló

Az idei évben ez az egyik legkedveltebb padlótípus, különösen azért, mert szinte bármilyen anyagtípussal kivitelezhető.

A kisebb vagy nagyobb lehelyezett lapok elegánssá teszik a fürdőszobát, és az árnyalatok között is bőséges a választék. Hatalmas előnye, hogy megfelelő anyagválasztás esetén nem csúszik, ami egy fürdőszobában fontos szempont.

Márványpadló

Ha igazi luxusra vágysz, akkor a márványpadló lesz a kedvenced. Nagystílű, elegáns és a természetes szépséget képviseli. Kétségtelen, hogy a kivitelezése jóval drágább, de maradandó és tartós anyag, amely hosszú éveken át megtartja az értékét esztétikailag is.

Más burkolatokkal ellentétben ezt akár a padlótól a plafonig is használhatod, nem érződik majd eltúlzottnak. A zöld növényekkel pedig még inkább feldobhatod a helyiség hangulatát.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves