Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TILTÓLISTA

Ezeket a színeket tilos a konyhában használni

2024. július 09.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés otthon konyha színek falszín
Ezeket a színeket tilos a konyhában használni
© Shutterstock

A szín minden helységben fontos, ám a konyhában kifejezetten nagy jelentőséggel bír. 


A konyha színe sok mindent befolyásol: a méretét, az atmoszféráját, meghatározza, milyen ott időt tölteni. Ha a szín túl sok, túl intenzív, az ember bezárva érezheti magát, minden kreativitását elszívva az alkotástól. Ám a jó színhasználat felpörgetheti az alkotói folyamatot! Lássuk, mely színeket tilos alkalmazni a konyhában. 

Neon

Christine Carney, a Blackberry Farm Design dizájn igazgatója szerint jobb, ha nem használunk neon árnyalatokat a konyhában. Szerinte minden színnek megvan a maga helye és ideje, ami a neon és a konyha esetében végtelenül ritkán találkozik. Mi több, szinte lehetetlen más elemekkel párosítani az ilyen falakat, szinte lehetetlen esztétikus dekorációt választani melléjük. Ezen kívül a trendeknek sem felelnek meg, nem állják ki az idő próbáját. 

Sötét színek

Úgy gondolja, a sötét színek kisebbé, és kevésbé hívogatóvá tehetik a konyhát. Ráadásul, egy olyan térben, ahol nehéz rendet tartani, és sokszor nagy a felfordulás, főleg nem ajánlott. A sötét színeken ezen kívül jobban látszanak a karcolások és a töketlenségek is. Talán még a szürke és a fekete azok az árnyalatok, amelyeket elbírnak a konyhák, de azokat is csak a tágas terek, a kicsiket használhatatlanná teszik. Mi több, ezekben az esetekben csökken a természetes fény ereje, ami borongós hangulatot teremt. 

Barnák

A barna alapvetően nem lenne tiltólistás, ám a statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbben rossz árnyalatot választanak a konyhába. Csak és kizárólag azok az árnyalatok szuperálnak jól a konyhában, amelyek természetesek: amelyek visszaköszönnek a fa berendezéseknél, vagy éppen a munkalaphoz igazodnak. Ám a túl sötét színek szintén, a feketéhez hasonlóan szomorúvá, lehangolóvá teszik a teret. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves