Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PRAKTIKUS OTTHON

Így hozhatod ki a legtöbbet a kis helyiségből a lakberendezők szerint

2023. november 16.

1 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés helykihasználás kis helyiség okos tárolás tárolóbútorok
Így hozhatod ki a legtöbbet a kis helyiségből a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Egy kis helyiségbe is sok minden beleférhet, ha okosan használjuk a teret.


Egy kis helyiség berendezése mindig fejtörést okoz, de lehet pont ugyanannyira kényelmes, mint egy több négyzetméteres tér. Íme 5 tipp a lakberendezőktől, hogyan!

1. Használj ki minden sarkot!

Egy egybenyitott konyha-étkezőben nem mindig van elegendő hely ahhoz, hogy egy teljesértékű, 6 személyes étkezőasztal kényelmesen elférjen a tér közepén. Erre megoldást jelenthet, ha a falnál tárolós padot alakítunk ki az asztal egyik oldalára.

2. Mesteri tárolás

Kis helyiségekre különösen igaz, hogy minden négyzetcentiméterét ki kell használni, így érdemes a tárolóbútorokat asztalossal, méretre csináltatni, hogy minden hely okosan ki legyen használva.

3. Trükkös tükör

Ugyan a Feng Shui szerint a hálószobában az ággyal szembe nem szabad tükröt rakni, az ágy melletti fallal más a helyzet. A gardróbszekrényhez elengedhetetlenül fontos egy teljesalakos tükör, hogy ellenőrizzük az öltözékünk reggel, de egy kis hálóban még a térérzeten is jelentősen növel.

4. Egységben az erő!

Végigfutó, azonos burkolatokkal és anyagokkal egységes összhatást érhetünk el a fürdőben, ami így tágasabbnak hat.

5. A szabálytalan alakú helyekről se feledkezz meg!

Az olyan kis helyek, mint a lépcső és tetőtéri ferde fal alatti zugok, kiaknázatlan lehetőségek a tárolásra, dekorálásra. Persze ide is jól jön egy asztalos segítsége!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves