Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

EAST WING

Ilyen belülről a Buckingham-palota lezárt szárnya, amit most bárki megnézhet

2024. július 10.

2 perc olvasás

ELLE

felújítás lakberendezés kastély királyi család Buckingham-palota
Ilyen belülről a Buckingham-palota lezárt szárnya, amit most bárki megnézhet
© Pool for Yomiuri / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Idén nyáron a Buckingham-palota ismét megnyitja a kapuit, és most egy korábban lezárt szárnyat is megtekinthetnek a látogatók.


Évtizedek óta az egyik legnépszerűbb látnivaló Londonban a Buckingham-palota. Az épület kívülről is csodás, ám minden nyáron megnyitják a kapukat a turisták előtt, így az érdeklődők megtekinthetnek bizonyos helyiségeket. Idén azonban sokkal több termet nyitnak meg, és olyan szobákba is benézhetnek az emberek, melyek eddig zárva voltak. 

Ismét megnyitja a kapuit a Buckingham-palota 

Már hagyománynak számít, hogy a nyári időszakban bárki bemehet a Buckingham-palotába, akinek sikerült jegyet vásárolnia. A State Rooms elnevezésű termeket szokták megnyitni a látogatók előtt, vagyis az emberek megnézhetik a főfolyosót, különféle fogadószobákat, a tróntermet és még a báltermet is. 

A látogatók eddig csak a fogadások és hivatalos látogatások helyszíneit nézhettek meg közelebbről, ám idén nyáron megnyílik az East Wing vagyis a keleti szárny, ami eddig zárva volt az érdeklődők előtt. 

Ebben a szárnyban található például a The East Wing’s Yellow Drawing Room, ahol II. Erzsébet királynő egyik portréjét is megfestették. A szobában sok aranyrúd, kínai porcelán található, a termet pedig csak még egyedibbé teszik a tapéták. 

A szalon mellett több más helyiséget is megnyitnak, például a főfolyosót, amit piros szőnyeg díszít, akárcsak a Buckingham-palota többi folyosóját. A Center Room szintén megtekinthető a túrán, ám több kisebb terem zárva marad, mivel ezeket manapság is rendszeresen használják a királyi család tagjai, illetve a személyzet. 

A keleti szárnyon nagyon érződik a keleti hatás, mivel számos porcelánt Kínából és Japánból hozattak. Emellett a folyosót pagodák díszítik, ezzel is erősítve ezt. A Buckingham-palota szárnyát az elmúlt hónapokban újították fel, és ez az első alkalom, hogy megnyitják a látogatók előtt. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves