Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A bohém életérzés megteremtése otthonunkban

2024. április 11.

3 perc olvasás

Elle Decoration

elle decoration bohém stílus ADA

Támogatott tartalom

A bohém életérzés megteremtése otthonunkban
© ADA

Amikor a bohém stílus adta életérzés uralja otthonunkat, lakásunk egzotikus szigetként tündökölhet. De mi is pontosan a bohém stílus? Nyaralás hangulatát megidéző érzés, utánozhatatlan és szemet gyönyörködtető darabokkal, ahol a minimalista dizájn megragadja a modern kor szellemét és találkozik a rattan anyaggal. A nyárias, könnyed dekorációk felébresztik a nyaralás hangulatát, így különleges jelleget kölcsönöznek az egész megjelenésnek. Hogyan tudjuk a legegyszerűbben megvalósítani ezt a trendet a saját otthonunkban? Az ADA most öt egyszerű tippet és inspirációt ad erre!


A légies és könnyed bohém megjelenés megértése

Milyen érzésekkel párosítjuk a tökéletes nyaralást? Mindenekelőtt valószínűleg a pihenés és a kikapcsolódás jut először mindenkinek eszébe. A nyaralóhelyek berendezése gyakran teljesen másképp néz ki, mint a saját otthonunkban, mely által a messzeség érzését közvetítik. A bohém megjelenés ezt az elemet ragadja meg és hozza be az otthonunkba. Alakítsuk át lakásunkat egy olyan nyaralási paradicsommá, amely minden alkalommal a pihenés egzotikus világába repít el minket. Ennek eredményeként a nyaralás hangulata és a lelassulás érzete elkerülhetetlen. Boldoggá tesz, amikor hazatérünk és elmerülünk a jólét saját oázisában.

A nyugodt színek elégedettségérzetet teremtenek

Egyes országokban az emberek délben felállnak egy kicsit a munka mellől és sziesztáznak. A kikapcsoláshoz ilyenkor a nyugodt, zajmentes környezetre vágynak. Ebben a trendben a homok- és krémszínek, a bézs, a barna különböző árnyalatai és még a törtfehér is mindenütt jelen van. A különböző növények vagy a tudatosan elhelyezett kiegészítők pedig a színfoltokról gondoskodhatnak.

Fenntartható anyagok

Szeretnénk egy trendi lakást és közben tenni valamit a környezetért? Válasszunk a vásárlásaink során fenntartható bútorokat. Bízzunk a kezeletlen fában, amely idővel saját patinát alakít ki, mely egyedivé varázsolja az egyes darabokat. Az ADA-nál olyan fából készült, hosszú élettartamú bútorokra támaszkodunk, amelyeket a lehető leghatékonyabban és erőforrás-kímélő módon gyártanak. Újdonság az  ADA kínálatában a fenntarthatósági szövet, amely egy 100%-ban újrahasznosított polipropilénből készült anyag. És ami a legjobb: A szövet strapabíró, bizonyítottan átlagon felüli kopásállósággal rendelkezik, tapintásra pedig puha és légies. A szizál-, juta-, tengeri fű- vagy kókuszrostból készült szőnyegek elhozzák a nyaralás hangulatát. A fenntartható bambusz nem csak növényként, hanem kisasztalként, vázaként vagy zsámolyként is egyaránt használható.

Dekoráljunk egy vibráló trend szerint

Az életben gyakran az apró dolgokon van a legnagyobb hangsúly - a bohém stílus esetében a dekoráción. Azok, akik szerepnek apró szuveníreket vásárolni a nyaraláson, bátran használgatják ezeket a tárgyakat designelemként. A bohém megjelenés olyan dekorációkon keresztül kel életre, amelyek vizuálisan integrálódnak a lakásba. A mécsesek, tündérfények vagy lampionok varázslatos hangulatot teremtenek, és nehéz munkanap után pihentető kikapcsolásra invitálnak. A kezeletlen fából készült növényi zsámolyok, a rafiából készült asztalterítők, a rattan kosarak vagy a homokos árnyalatú, önfonott makramé időtálló kiegészítők, amelyek tökéletesen illeszkednek a bohém enteriőrbe

A növények elengedhetetlenek

A nyaralás az igazi, burjánzó növények nélkül elképzelhetetlen. A trópusi hangulatot lakásunkba is behozhatjuk néhány zöld lakótárssal. Monstera, elefántláb, kentia vagy yucca pálma, a banánnövények, a gumifa vagy egy aloe vera növény kellemes beltéri klímát és atmoszférát teremthet életterünkben.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves