Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Milliárdosnő

Elképesztő rekordot állított fel Rihanna

2022. július 06.

1 perc olvasás

ELLE
rekord milliárdos Rihanna női vállalkozók self-made Forbes lista
Elképesztő rekordot állított fel Rihanna
© Shutterstock

Ezúttal nem az énekesi karrierjével, hanem saját vállalkozásával ért el óriási sikert Rihanna.


Az „újdonsült anyuka” titulus mellett újabb megtisztelő címet zsebelt be Rihanna – ő lett a legfiatalabb self-made milliárdosnő az Egyesült Államokban. A 34 éves énekes és vállalkozó immár harmadik éve került fel a Forbes magazin éves listájára, amelyen az önerőből legnagyobb vagyont gyűjtő nőket gyűjtik csokorba.

Rihanna a 21. helyet szerezte meg a listán 1,4 milliárd dolláros vagyonával, valamint ő az egyetlen 40 év alatti milliárdos a válogatásban. Érdekesség, hogy az énekesnőként világszerte ismert híresség nem elsősorban a zenei karrierjével gyűjtötte össze a tetemes összeget, hanem három saját márkája, a Fenty Beauty, a Fenty Skin és a Savage x Fenty bevételeivel.

Jó ügyeket támogat Rihanna

Egy korábbi interjújában Rihanna elmondta, sosem tervezte, hogy óriási vagyonra tesz majd szert valamikor, és azt is hozzátette, fontosnak tartja, hogy a pénzzel jó ügyeket támogasson.

„A pénz nem csak magamnak van, mindig az a gondolat jár a fejemben, hogy valaki másnak segíthessek.”

Rihanna 2012-ben hozta létre saját alapítványát, a Clara Lionel Foundationt, melyen keresztül az első évben 60 millió dollárt gyűjtött össze a HIV/AIDS által érintett nők és gyermekek számára a MAC Cosmetics-szel karöltve. Emellett az alapítvány olyan fontos ügyek mellett is kiáll, mint a klímaváltozás elleni harc, a színes bőrűek és az LMBTQ-közösség támogatása.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves