Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Royal-ügy

Botrány: a királyi családban négy gyereket is megfosztottak a hercegi és hercegnői címtől

2022. szeptember 29.

1 perc olvasás

ELLE
gyerekek királyi család II. Margit királynő titulus unoka
Botrány: a királyi családban négy gyereket is megfosztottak a hercegi és hercegnői címtől
© Getty Images/Patrick van Katwijk

A dán királyi család is bővelkedik botrányokban!


Margit dán királynő döntött úgy, hogy elveszi négy unokájától a királyi titulusokat. Dánia uralkodója állítja, hogy a döntést azért hozta meg, mert az ő érdekeiket akarta szolgálni. A dán királyi családban azonban sokan nem értik, hogy mi vezetett idáig. 

Így szólítják most őket

A döntés a királynő kisebbik fia, Joakim herceg gyerekeit érinti, akik továbbra is Monpezat grófjai és grófnője megszólítást kapnak. A jövőben innentől senki sem nevezheti őket hercegnek és hercegnőnek. Margit királynő megindokolta a döntését: 

Ez egy olyan döntés volt a részemről, amely már régóta terítéken volt, és úgy gondolom, hogy ez jó lesz nekik a jövőben. Ez az egyetlen oka a döntésnek

- mondta Dánia királynője.

Kiközösítve érzik magukat

Joakim herceg volt felesége, Alexandra frederiksborgi grófnő elmondása szerint a gyerekek most kiközösítve érzik magukat:

Szomorúak és sokkos állapotban vagyunk, derült égből villámcsapásként ért minket. A gyerekek kiközösítve érzik magukat. Nem értik, miért fosztották meg őket ettől.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves