A következő élelmiszereket biztosan nem szolgálják fel a Buckhingham-palotában.
A királyi családra a legjobb szakácsok és séfek főznek, ezért sokan azt gondolják, hogy ez egyenlő a különleges gourmet fogásokkal, ám a valóság az, hogy bizonyos ételeket inkább kerülnek a híres dinasztia tagjai. Az ok nem más, hogy elkerüljék a pokli fájdalmakkal járó gyomorrontást, és a kellemetlen lehelet megelőzése is nagyon fontos számukra.
A sokak által kedvelt fokhagyma pont azért nincs a „kedvencek” listáján, hiszen naponta sok emberrel érintkezhetnek, és nem szeretnének a rossz leheletükkel negatív benyomást kelteni másokra – ezt a tényt korábban Kamilla királyné is megerősítette 2018-as a MasterChef Australia című műsorban.
Ez nem azt jelenti, hogy inkább édesítőt használnak a süteményekbe, hanem azt, hogy a tea mellé soha nem szolgálnak fel cukrot az alkalmazottak. Grant Harrold, Károly király egykori személyi komornyikja kikotyogta a sajtóban, hogy a királyi család egyetlen tagja sem tesz cukrot a teába – még akkor sem, ha bárhol is kínálják őket. A király például a mesterséges édesítőket is kerüli, és inkább mézet csurgat a csészébe – Károly arról is híres, hogy számos méhészeti programot is támogat.
Ez az étel a legtöbb luxusétterem kínálatában megtalálható, ennek ellenére Károly király betiltotta a királyi rezidenciákon, beleértve a Buckingham-palotát is. Ennek pedig nem az az oka, hogy nem szereti az ízét, hanem egy egészen más magyarázat van rá. A brit király híres állatjogi aktivistakén megkérte a szakácsokat, hogy ezt a belsőség soha ne kerüljön terítékre, mondván, hogy a kényszertömés állatkínzásnak minősül.
Szintén Grant Harold árulta el a rajongóknak, hogy a királyi család messziről kerüli a tengergyümölcseit, mert így próbálják megelőzni, hogy a kagylótól bármi bajuk legyen – ezért nem szerepel az étlapjukon sem. A rákfélék is nagyobb kockázatot jelentenek, akárcsak az osztriga. Akármennyire is finomak ezek az ételek, nem élnek velük.
A kagylófélékez hasonlóan a királyi család kerüli nyers és ritkábban fogyasztott húsokat is, mert ezek is ételmérgezést okozhatnak. Diana hercegné például soha evett semmilyen vörös húst a bárányhúson kívül – még akkor sem, ha más ilyen ételt kért a társaságában. Tehát nagyon valószínű, hogy a tatárbifsztek sem túl gyakran kerül terítékre a palotában.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!