Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Recept

Utolsó pillanatos karácsonyi desszert: íme a sütés nélküli mézeskalács mousse pite

2024. december 23.

2 perc olvasás

ELLE

karácsony mézeskalács recept
Utolsó pillanatos karácsonyi desszert: íme a sütés nélküli mézeskalács mousse pite
© Freepik

Ha az utolsó pillanatban készítenél valamit karácsonyra, akkor ezt a sütés nélküli mézeskalács mousse pitét ki kell próbálnod. 


Ha egy kicsit elcsúsztál a karácsonyi desszert elkészítésével, akkor ez a sütés nélküli mézeskalács mousse pite recept most életmentő lehet a számodra. Nyugi, mással is előfordult már az ünnepi előkészületek során, hogy egy kicsit megcsúszott a teendőkkel, szóval emiatt egyáltalán ne érezd magad rosszul. Ha idén te is így jártál, a desszertre pedig már nem maradt idő, akkor most itt a lehetőség, hogy kipróbáld ezt az egyszerű sütés nélküli receptet, amiről a vendégeid nem is fogják tudni megmondani, hogy septiben dobtad össze. 

Hozzávalók 

  • 2 csésze (2,5 dl-es) darált keksz 
  • 6 evőkanál olvasztott vaj 
  • habtejszín
  • 8 evőlanál krémsajt 
  • 1 csésze porcukor (átszitálva) 
  • 1 teáskanál vanília kivonat 
  • 1/4 csésze melasz (mézzel vagy juharsziruppal is helyettesíthető)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés 

Egy nagy tálban keverd össze a darált kekszet és az olvasztott vajat, majd oszlasd el egy piteformában. Mielőtt folytatnád a süti összeállítását, tedd a kekszes alapot fél órára a hűtőbe. Eközben egy nagyobb tálban verd fel a habtejszínt, amihez aztán fokozatosan adj hozzá negyed csésze porcukrot és fél teáskanál vanília kivonatot. Ha kész ez is mehet a hűtőbe. Ezután keverd össze a krémsajtot a maradék porcukorral. Ha ez kész, akkor a krémbe mehet a melasz (vagy méz vagy juharszirup), a fahéj, a gyömbér, a szerecsendió, a szegfűszeg és a maradék fél teáskanál vanília kivonat. Miután ez is kész, az előzőleg elkészített tejszínhab felét add hozzá a krémsajtos keverékhez. Miután kész kend meg vele a lehűtött daráltkekszes alapot, a tetejére pedig mehet a maradék tejszínhab, amit további daráltkeksszel díszíthetsz. 

(via)

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves