Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONY

Kiderült, ez az a karácsonyi ajándék, aminek tényleg mindenki örül

2022. december 06.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

karácsony karácsonyi ajándék tárgyak élmények materiális javak
Kiderült, ez az a karácsonyi ajándék, aminek tényleg mindenki örül
© Getty Images

Egy kutatás során kiderült, hogy a felnőttek több, mint fele jobban örül ennek a karácsonyi ajándéknak, mint bármi másnak a világon! Vajon mi lehet az?


A tökéletes karácsonyi ajándék megtalálása nem könnyű dolog: fontos, hogy beleférjen a büdzsébe és minőségi legyen termék, arról nem is beszélve, hogy az ajándékozott örüljön neki! A meglepetésként való materiális javak vásárlása épp ezért kezd alábbhagyni és szép lassan egy olyan karácsonyi ajándékozási folyamat terjed el az emberek körében, amivel egyszerűen nem lehet hibázni!

Ez az az ajándék, aminek mindenki örül

Egy új brit felmérés szerint ugyanis az emberek 60%-a bármikor lemond az ajándékba kapott materiális javakról, ha élményekkel vagy programokkal helyettesítheti azt. Ez állítólag azért van így, mert egyre inkább kitolódnak a munkaórák, a felnőttek soskzor az otthonukba is hazaviszik a munkát, a közös élményekre és programozásokra pedig egyre kevesebb idejük jut.

A szakértők szerint ezért az a legjobb megoldás, ha karácsonyra nem is drága telefont, ruhát, könyvet vagy más elektronikai eszközt, hanem egy különleges élményt ajándékozunk a partnerünknek, a szüleinknek vagy más családtagjainknak — legyen szó vacsoráról, tesztvezetésről, színházról, masszázsról vagy akár egy wellnesshétvégéről.

Még az ajándékkártyánál is jobban örülnek neki az emberek

A felmérésből az is kiderült, hogy az emberek 51%-a még a levásárolható ajándékkártyáknál is jobban örül az ilyen ajándékoknak: az ajándékkártya ugyanis sokakat stresszel. Van úgy, hogy az adott boltba szóló ajándékkártya egyáltalán nem hozza lázba az ajándékozottat, maga az ajándék tehát kárba megy; amennyiben pedig mégis szereti az adott márkát, úgy szinte teljesen biztos, hogy az ajándékozott a kártyán található összeg felett fog költeni; ez pedig végsősoron pluszköltekezéshez vezethet.

Ezeket a kellemetlenségeket a leginkább akkor tudjuk elkerülni, ha nyíltan rákérdezünk arra, hogy mire vágyik az ajándékozott és próbálunk annak megfelelő ajándékot választani; ha viszont ezt túl direktnek találják, akkor tökéletes megoldást nyújthatnak az élményprogramok, melyeket mindenki szeret.

Getty Images
Getty Images

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves