Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Royal Christmas

Meghan Markle megtörte ezt a karácsonyi tradíciót, de Katalin soha

2022. december 13.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

karácsony angol királyi család királyi család Katalin hercegné Meghan Markle Sandringham
Meghan Markle megtörte ezt a karácsonyi tradíciót, de Katalin soha
© Fotó: Joe Giddens - PA Images / Getty Images

A királyi családnak számos karácsonyi tradíciója van, melyekhez évtizedek óta ragaszkodnak. Ám Meghan Markle megtörte az egyik legfontosabbat. 


A királyi család tagjai minden évben Sandringhamben töltik az ünnepeket. December 25-én reggel közösen mennek el a templomba, ám az ünnepi alkalmon, csak a család teljes jogú tagjai vehetnek részt. Ennek ellenére Meghan Markle 2017-ben mégis Harry herceggel tartott.

Meghan Markle megváltoztatta a szokásokat

Sandringham a királyi család számára kiemelten fontos hely, hiszen a nyolcvanas évek óta minden karácsonyt a vidéki birtokon töltenek. Hagyományosan itt gyűlik össze a család, december 25-én reggel templomba mennek, majd közösen megebédelnek. A szokás szerint a családi ebéden csakis a házastársak vehetnek részt, jegyesek, barátnők, élettársak nem. Katalin hercegné 2001 óta randizott Vilmos herceggel, ennek ellenére egészen 2011 decemberéig nem járt Sandringhamben. 

II. Erzsébet királynő meghívta Katalin hercegnét az eljegyzésük után, ám ő úgy döntött, hogy tartja magát a hagyományokhoz, és nem vesz részt az ebéden. Nem ő volt az egyedüli, aki kihagyott pár karácsonyt, Mike Tindall, úgyszintén megvárta az esküvőt. 

meghan-markle-2022
Fotó: Joe Giddens - PA Images / Getty Images

Ám Meghan Markle 2017-ben mégis a királyi családdal tölthette az ünnepeket. Erzsébet királynő az eljegyzés után őt is meghívta, és Katalinnal ellentétben nem utasította vissza a meghívást. Ezért mindenki legnagyobb meglepetésére a többiekkel ünnepelhetett. Fontos, hogy a hercegnék helyzete különbözött, hiszen Meghan családja Amerikában élt, ami megnehezítette azt, hogy egyszerre ünnepeljen Harry herceggel és a szüleivel. Bizonyos szempontból érthető a válasza. 

Meghan azzal, hogy megtörte a hagyományt, egy teljesen új szokást vezetett be, mivel azóta a királyi partnerek már ellátogatnak Sandringhambe. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves