Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONYI DEKOR

Karácsonyi dekorinspirációk, ha idén több ragyogásra vágysz

2023. december 13.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés karácsonyfa fényfüzér karácsonyi dekoráció girland karácsonyi koszorú
Karácsonyi dekorinspirációk, ha idén több ragyogásra vágysz
© Shutterstock

Nem kell nagy befektetés, hogy idén otthonod karácsonyi dekorációja tökéletes legyen.


Jön, jön és beköltözik nem csak a boltok kirakataiba, de az otthonunkba is. A karácsonyi hangulat jót tesz a lelkünknek, egyes kutatások szerint boldogabbak, akik december elején elkezdik karácsonyi dekorba öltöztetni otthonuk. De hogy a sok szép díszítés ne vegyen el sok helyet az élettérből, adunk néhány ötletet.

1. Karácsonyi falu

Bármelyik polc, komód felület alkalmas lehet arra, hogy karácsonyi falu telepedjen rá. Pár házacska és kis fenyő elég is hozzá.

2. Ablakba

És ha már a keskeny felületeknél tartunk, az ablakpárkány sem maradhat ki a karácsonyi díszítésből, ráadásul az ablakba felakasztott koszorú vagy csillag még emelkedettebbé teszi az összeállítást.

3. Ünnepi konyha

A konyhának fontos szerepe van a karácsonyi készülődésben, megérdemel egy kis girlandot, fényfüzért vagy akár egy fenyőfa alakú vágódeszkát díszítésül.

4. Örök hópihék

Sajnos egyre kevesebb hó esik, de akár papírból, akár WC papírgurigából készített hópihe díszekkel megidézhetjük a fehér karácsonyt.

5. Duplázz!

Minden karácsonyi díszítésre igaz, de a karácsonyfára különösen, hogyha mellé rakunk egy nagyobb tükröt, megduplázzuk a ragyogását!

6. Varázstál

A karácsonyfadíszek remekül néznek ki egy fekete tálba rendezve. Mintha minden érkező vendég vehetne magának egy kis karácsonyi varázst.

7. Karácsonyi csillag

Ha szereted a letisztult, kevésbé díszes dolgokat, ez a könnyen elkészíthető kartoncsillag tökéletes karácsonyi díszítés lehet számodra.

9. Fényfa

Akár alternatív, akár plusz karácsonyfának is tökéletes ez a fényfüzérből húzott, ragyogó fa.

10. Asztaldísz

A karácsonyi asztal díszítését sem érdemes túlgondolni, hogy elférjenek a tányérok, tálak. Egy-két ragyogó gyertyatartó és fenyőág épp elég lehet.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves