Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

EASTER DECOR

6 gyönyörű húsvéti dekoráció, ami feldobja az otthonodat

2023. április 08.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés Dekoráció Díszítés falak dekorálása húsvét dekorelem
6 gyönyörű húsvéti dekoráció, ami feldobja az otthonodat
© Instagram/@bloom_jennybrooks

A tökéletes húsvéti hangulat megteremtéséhez nincs szükség extravagáns kiegészítőkre: már néhány aprósággal is hamar készen lehet az otthonodban a gyönyörű húsvéti dekoráció!


Nem kell, hogy húsvéti dekoráció megalkotása hosszú, drága és időgényes folyamat legyen! Szerencsére már pár látványos dekorelemmel is felöltöztethetjük egy teljesen új, tavaszias köntösbe az otthonunkat, amihez különösebben nagy büdzsé sem kell. Most megmutatjuk azt a néhány alapvető, de teljesen egyénre szabható húsvéti dekorációt, ami egy pillanat alatt képes feldobni a legunalmasabb helyiséget is! 

FESTETT TOJÁSOK

A tojásfestés húsvéti hagyomány, ami családdal, barátokkal együtt éppolyan jó program, mint egyedül, egy DIY kreatívkodás keretén belül. Bárhová is helyezd a megfestett tojásokat, a húsvéti hangulat garantált lesz: a tojások ugyanis egy fa tálcán, egy kerámiatálon vagy dekorelemként egy szimpla terítőre helyezve is megfelelő hangulatot teremtenek.

ELLE-tipp: Ha a szokásos, élelmiszerboltokban kapható tojásfestékek helyett valami mást próbálnál ki, nézd meg a húsvéti tojásdekorációs válogatásunkat, ahol remek ötleteket találsz a modern tojásfestéshez!


Shutterstock
Shutterstock

TOJÁSBA OLVASZTOTT GYERTYÁK

Ha a húsvéti tojásfestésen már túl vagy, esetleg inkább más dekorációra szavaznál, érdemes lehet kipróbálnod az egyszerű, tojástartós asztalközép megvalósítását, amihez csak néhány apróságra lesz szükséged. Csak annyi a dolgod, hogy pár félbetörött tojást hagysz a tartóban és beléjük helyezel egy-egy teamécsest; a többi üresen álló rekeszekbe pedig rakj néhány apró fürjtojást, valamint mezőről gyűjtött növényeket, tobozokat, leveleket! 

ELLE-tipp: A még természetesebb hatás érdekében a tojások köré rendezz el körben apró ágakat, mintha csak egy kis fészket csinálnál! Tündéri lesz!


Shutterstock
Shutterstock

MINIMALISTA NYUSZI SZOBROK

Csak egyszer kell beruházni a minimalista nyuszi szobroka, onnantól kezdve pedig minden egyes húsvéti ünnep alkalmával társaid lesznek! Érdemes fehéret venni belőlük, mert ezek minden más dekorációs tárgyhoz mennek; az évek folyamán pedig a kedvedre festheted őket, ha már túl unalmas lenne ez a világos szín. 

ELLE-tipp: Arra azért figyelj, hogy ne ess túlzásba a nyuszis dekorációs elemekkel, mert így az elegáns, szofisztikált hatás helyett könnyen egy giccses állatkertté varázsolhatod az otthonodat! 


Shutterstock
Shutterstock

SZÍNES TOJÁSFA papírtojásokkal

Nyüzsgő társaságban, nagy családi-baráti közegben a termetes tojásfák igencsak törékeny dekorációs elemnek bizonyulhatnak: ha pedig még háziállatok vagy gyermekek is vannak a közelben, úgy veszélyessé válhat a jelenlétük. A sérülések és a törött tojásdarabok elkerülése végett édes kis ötlet lehet papírból készíteni a tojásokat, melyeket saját magad igazíthatsz az otthonod színeihez!

ELLE-tipp: Kartonpapírokból, illetve krepp-papírokból lehet a legkülönlegesebb tojásokat kivágni, meghajtogatni, de a célra tulajdonképpen bármilyen más karton is megfelel, ami a lakásban megtalálható.


Shutterstock
Shutterstock

Húsvéti virágcsokrok

A legszebb húsvéti dekoráció is elhalványul egy gyöyörű virágcsokor mellett: ha tehát elfoglalt vagy és a nagy vendégsereg előtt nincs időt vagy kedved órákon át DIY-dekorációkat alkotni, akkor válassz néhány kedves kis csokrot!

ELLE-tipp: Amennyiben az otthonodba veszed a virágokat, úgy célszerűbb egyféle virágokból megalkotni a csokrot, majd úgy vázába rakni őket; a vegyes csokrokat ugyanis általában ajándékba szokták adni.


Shutterstock
Shutterstock

KIS HÚSVÉTI FÉSZKEK

Kedves kis meglepetésül és ötletes dekorációs elemként szolgálhatnak az otthonod különböző pontján elhelyezett kis fészkek, amikben egy-egy festett tojás vagy fürjtojás lapul. Fantasztikusan mutatnak néhány virágos ág mellett, a természetes színek, formák és növények ugyanis frissességgel, meghittséggel töltik el a legapróbb teret is.

ELLE-tipp: Ez a dekoráció főként a szekrényeken, polcokon, komódokon és a dohányzóasztalakon mutat jól: az étkezőasztalra helyezve ugyanis akár orrfolyást, tüsszögést és más allergiás tüneteket is okozhatnak a kinti növények az arra érzékenyeknél.


Shutterstock
Shutterstock

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves