Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

Sarokkanapé kisokos: hogyan válaszd ki az ideálisat az otthonodba?

2024. május 17.

1 perc olvasás

ELLE

nappali bútorok lakberendezés bútor kanapé sarokkanapé
Sarokkanapé kisokos: hogyan válaszd ki az ideálisat az otthonodba?
© Shutterstock

Az átalakítható sarokkanapét nem szabad véletlenszerűen kiválasztani, eláruljuk, mire kell figyelni! 


A sarokkanapé egy kifejezetten népszerű bútordarab, hiszen a legtöbb átalakítható, ennek köszönhetően többféle funkciót is betölthet. Pontosan emiatt nem szabad hirtelen dönteni. Több szempontot is érdemes megvizsgálni, mutatjuk, melyek ezek! 

Vedd figyelembe a teret! 

Az első és legfontosabb szempont, hogy figyelembe kell venni a tér adottságait. A kisebb nappalikba is kerülhet sarokkanapé, de nem szabad túl nagynak lennie. Ilyen esetben elég, ha 2 esetleg 3 személyes. Egy ilyen kanapé elegendő arra, hogy elszállásolj pár vendéget, de a hétköznapokon során akkor sem lesz útban, és nem nyomja össze a helyiséget. A tágasabb nappalikba akár a 7-8 személyes kanapé is bekerülhet. 

Miből készült? 

A kanapénál fontos, hogy kényelmes legyen, emellett viszonylag könnyen takarítható legyen az anyag. Megtörténhet, hogy kiömlik rá valami, ezért például a kicsit sötétebb, ellenállóbb színek praktikusabbnak számítanak. A szivacsot is meg kell nézni, hiszen egyszerre kell alkalmasnak lennie az ülésre és az alvásra.

Könnyű használat 

A sarokkanapék praktikussága attól is függ, hogy milyen könnyen alakítható át. Emiatt meg kell nézni azt is, hogy könnyen kinyitható legyen, pillanatok alatt átalakítható legyen kanapéról ággyá és fordítva. Emiatt a helyet is alaposan meg kell nézni, hiszen kinyitva és összecsukva egyaránt el kell férnie. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves