Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Rózsa

Itt van minden, amit a rózsa gondozásáról tudnod kell

2024. június 20.

2 perc olvasás

ELLE

kert terasz rózsa
Itt van minden, amit a rózsa gondozásáról tudnod kell
© Freepik

Annak érdekében, hogy a rózsa növekedjen és virágozzon megfontolt lépések szükségesek. 


Sokan neki sem állnak a rózsa termesztésének mondván, nagyon időigényes, macerás és nehéz. Pedig ez így, ebben a formában nem egészen igaz. Ha kíváncsi vagy arra, hogy lehet a te rózsád a környék legszebbje, akkor olvass tovább, eláruljuk a titkot. 

Napfény

Egy jól karbantartott, virágzó rózsabokor elképesztő extrát adhat a kertednek, pillanatok a környék legirigylésreméltóbb területe lesz a te portád. Mielőtt azonban úgy döntenél, rózsát vásárolsz, mindenképpen gondolt át, hol lesz a helye. Annak eldöntéséhez, hogy a rózsa megfelelő választás-e a kertedben, mindenképpen fontold meg, lesz-e számára elegendő napfény. A rózsáknak ugyanis olyan telyre van szükségük, ahol sok napfény éri őket, legalább hat órányi. Ez azt jelenti, hogy a kert azon részei, ahova csak reggel vagy délután süt a nap, az nem túl jó választás, mindenképpen olyan pontot kell neki találni, ahol sok-sok órán keresztül napfürdőzhet. 

A talaj fontossága 

Ezenkívül nagyon fontos a talaj típua is. A rózsák kedvelik a homokos, vályogos helyeket, szóval, ha nálatok agyagos a talaj, akkor mindenképpen célszerű olyan földkeveréket használni az ültetésnél, ami lazítja a talajt. A rózsáknak ezen túlmenően jó vízelvezetésű területre van szükségük, mivel a gyökereik nem szeretnek a vízben ülni. 

Az öntözés

Az öntözést próbáld a reggeli órákra időzíteni, ahhoz pedig, hogy egész nyáron virágokban pompázzon alkalomadtán metszd meg. A cserjéből le kell metszeteni minden régi, kifakult vagy szirom nélküli virágot. Mindaddig, amíg folyamatosan eltávolítod a kifakult virégokat a rózsa egész nyáron virágozni fog. 

(via)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves