Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GO OUTSIDE!

Ezektől a kiegészítőktől luxusélmény lesz a teraszodon üldögélni

2023. május 01.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés terasz dekoráció terasz világítás terasz bútorok terasz burkolat
Ezektől a kiegészítőktől luxusélmény lesz a teraszodon üldögélni
© Shutterstock

Magasélet a teraszon! Így lesz fényűző az összhatás!


Ha itt a meleg idő, a legjobb odakint, a teraszon tölteni az időt, mintha az otthonunk kiterjesztése lenne. Hogy ne csak kényelmes, praktikus legyen, hanem igazi fényűző oázis, 5 lépést érdemes betartani!

1. Igényes padlóburkolat

Egy jól megválasztott járólap, szó szerint megalapozza egy terasz hangulatát. A választék pedig szinte kifogyhatatlan! Legyen kőhatású vagy akár mintás, nincsenek rossz döntések, mivel sokkal tartósabb és szebb, mint egy faburkolat, ami idővel rothadásnak indul.

2. Kifinomult színpaletta

Az olyan időtálló színek, mint a tört fehér, szürke vagy bézs, a teraszunkon is jól működnek. Az összhatást tovább finomíthatjuk árnyalatukban kicsit más kiegészítőkkel, mint takarók, díszpárnák, puffok, melyekkel újabb réteget kap a teraszunk.

3. Fényűző bútorok

Ha tehetjük, ne sajnáljuk a pénzt az igényes teraszbútorokra, amik egyszerű, de modern dizájnnal rendelkeznek, kényelmes ülést biztosítanak és jóleső érzést, mikor hozzáérünk. Persze jó, ha bírják az időjárás viszontagságait is! Illetve ne feledkezzünk meg egy kültéri szőnyegről sem, ami összefogja a teraszbútoraink képét.

4. Egy kis csobogás

Egy rusztikus madáritató, egy ízléses szökőkutacska vagy mini vízesés, ZEN hangulatot hoz bármilyen teraszra. Ha növelni akarjuk a jótékonyhatásait, ültessük körbe növényekkel.

5. Villanyozd fel!

Ahogy minden térnél, a terasznál is fontos a megfelelő, réteges megvilágítás. Ez lehet az asztal fölé függesztett csillár, fényfüzérek a terasz körül, falikarok a ház falán, esetleg a padlóba süllyesztett spot lámpák, de hordozható lámpák a fűben elrejtve is. 

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves