Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ERKÉLY TIPPEK

3 gyakori hiba a terasz berendezésénél, amit sokan elkövetnek

2024. május 13.

2 perc olvasás

ELLE

Dekoráció terasz erkély
3 gyakori hiba a terasz berendezésénél, amit sokan elkövetnek
© Shutterstock

Nincs is annál kellemesebb, mint amikor beköszönt a jó idő, és újra birtokba vehetjük a teraszunkat. Most áttekintjük, melyek azok a hibák, amelyeket el kell kerülnünk, ha otthonos kültéri környezetet szeretnénk kialakítani.


A terasz berendezése gyakran kevesebb figyelmet kap, mint a ház belső terei, hiszen csak néhány hónapig használjuk az évben. Pedig a 2024-as kültéri dekorációs trendek azt mutatják, hogy az erkély mára egyenrangúvá vált a belső terekkel.

A terasz fontosabb, mint valaha

Mivel a terasz esetében ugyanazokat az irányelveket és hibákat kell figyelembe vennünk, mint a belső tereknél, a figyelem és a körültekintés itt sem maradhat el. Attól függetlenül, hogy kis területről beszélünk, nem egyszerűbb ízlésesen és praktikusan berendezni, sőt. A méret sokszor rossz döntésekhez vezethet. 

Figyelembe kell venni az elképzeléseket, a rendelkezésre álló teret, a szerkezetet, a belső tér stílusát, hogy a terasz önállóan, és az ingatlan részeként is megállja a helyét. Az alábbi hibákra érdemes extra figyelmet fordítani, hogy elkerüljük őket, és ne érezzük úgy, mintha más lakásba csöppentünk volna, amikor kimegyünk a szabad területre. 

Jogszabályok

Te tisztában vagy vele, mit enged meg a lakóközösség? Érdemes átböngészni a város jogszabályait, valamint a házirendet is. Nincs is kellemesebb egy kis barbecue partinál, ám nem lenne szerencsés, ha a szomszédok a hatóságokhoz fordulnának. De ugyanilyen fontos tisztában lenni a terasz teherbírásával is - egy teli jacuzzi például nagy súly, és hatalmas körültekintést igényel az elhelyezése. 

A kevesebb több

Bizonyára szeretnél néhány dekorációs elemet, a bútoroknak elsősorban a terasz méretéhez kell igazodniuk. Kerüljük el a zsúfoltságot. Ahogy a beltéri térben, itt is fontos a tárolás, sokan beleesnek abba a hibába, hogy a teraszt egyfajta tárolóként használják. Pedig ha szeretnéd, hogy ugyanolyan jelentős tér legyen, mint egy nappali, nem szabad összecsapni. 

Árnyékos helyek

A napsütés elsőre vonzó, pár óra után viszont rossz élmény lehet a tikkasztó napon lenni. A nyári hónapokban érdemes gondoskodni arról, hogy legyen a terasznak fényvédett pontja is, ahol akár több órán át tartózkodhatsz anélkül, hogy napszúrást kapnál. A napernyők új lendületet adhatnak a térnek, és sokat alakíthatnak annak stílusán.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves