Marie Kondo, a rendezési zseni hatalmas sikert aratott könyveivel, TV műsorával, kis videóival. Most pedig azt is elárulja, hogyan kellene berendezned a konyhád, hogy minden szempontnak megfeleljen: mutatós és praktikus legyen.
A konyha berendezése nem egyszerű feladat, ugyanis szinte lehetetlen teljesíteni azt a feladatot, hogy egyszerre legyen letisztult és praktikus is. Ám Marie Kondo szerint egy-két alapszabály betartásával nem is olyan nehéz ezt elérni.
Marie Kondo szerint, az első lépés, hogy kiüríted a cuccaidat a konyhából, hogy lásd, pontosan miket is tárolsz a fiókok mélyén! Ami szükségtelen, annak itt az ideje, hogy búcsút ints!
Egyszerűen nem esztétikus, ha a konyharuhák és a kesztyűk lógnak a szekrényeken, így ezeket tedd a szekrények belsejére, ha kell, szereld oda fel öntapadó fogasokat.
A serpenyőket sose tároljuk látható helyen. Nemcsak mert nem esztétikusak, de azért sem, mert ha ráfröccsen az olaj, akkor plusz munkát adunk magunknak. Ezeket mindig egy nagy fiókba kell tenni.
A legjobb, ha ezeket a hűtőben tárolod, de a hőmérsékletet jól toleráló fajtákat akár dekorációnak is használhatod, persze csak módjával.
Hozd ki a legtöbbet a négyzetcentiméterekből, különösen a falon! Használj fémrudakat, kampókat, mágnes síneket. Rengeteg dolog tárolható itt, amelyet sokan a munkalapokra tesznek.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!