Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

EASTER DECORATION

5 ünnepi teríték húsvétra, amit imádnak a lakberendezők

2024. március 31.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

asztal Dekoráció húsvéti asztaldísz húsvét ünnep teríték
5 ünnepi teríték húsvétra, amit imádnak a lakberendezők
© Shutterstock

Egészen különlegessé és egyedivé teheted az ünnepi asztalterítékedet, ha a lakberendezők kedvenc dekorációs tippjeit alkalmazod húsvétkor! 


A húsvéti készülődés során megannyi különleges dekorációs elemmel dobhatjuk fel az otthonunkat: mesés koptatók, asztali dekorációk, asztalközépek, nyuszis fészkek és tojásfák elkészítése közül is választhatunk, ha az ünnepek előtt/alatt csinosabbá szeretnénk tenni a belső tereinket  (a finom húsvéti sütemények elkészítéséről nem is beszélve)! A most következő mesés húvéti asztalterítékek is remek inspirációul szolgálhatnak a saját asztali dekorációd és terítéked megtervezéséhez!

Következzenek is az idei év legszebb húsvéti asztalterítékei! 

PASZTELLSZÍNEKBEN RAGYOGÓ TERÍTÉK

A tavaszi szezon beköszöntével újra népszerűek a pasztellszínek, melyek a zöld, a kék, a sárga, a rózsaszín és a lila színek tompított és halvány, világos színű árnyalatai. Megegyező színtónusuk lehetővé teszi, hogy egyszerűen kombinálhassuk őket egymással, tehát nem kell törődni azzal, hogy minden pontosan egy színű vagy árnyalatú legyen – a hatást így is-úgy is elképesztő lesz! A húsvéti teríték megálmodásakor érdemes figyelni arra, hogy az asztalterítő színei visszaköszönjenek a dekorációban vagy az étkészleten, ezzel is harmóniába hozva az ünnepi terítéket.

rózsaszín-zöld színekkel díszített TERÍTÉK

A húsvéti terítékek elkészítése során azonban nem kell óvatoskodni, bátran lehet kísérletezni a különböző szín- és anyagpárosítások kombinálásával. A zöld és a rózsaszín például két olyan szín, melyekkel gyakran lehet találkozni az ünnepi készülődés során, ezért nagy figyelmet és előkészületet nem igényel az ilyen színű dekorelemek pontos felkutatása, beszerzése. A szépérzékünkre érdemes hallgatni, mikor a terítéket állítjuk össze: könnyen lehet ugyanis, hogy a virágos asztalteríték csodásan fog mutatni a zöld csíkos tányérkészlettel, hiszen mindkettővel előfordul a fehér és a zöld szín!

ZÖLD SZÍNŰ, NYUSZIS-RÉPÁS DEKORELEMŰ TERÍTÉK

Amennyiben különösebben nagy büdzsét nem szánunk a húsvéti dekorációra, csupán néhány aprósággal szeretnénk feldobni az ünnepi asztalt, akkor is rendkívüli hatást teremthetünk. Az alábbi  fehér alapú asztalterítéken például az örökzöld tuják lemetszett ágai képezik az alátétek körüli dekorációt, az asztalközépet pedig egy színben hozzáillő, átlátszó kendővel dobta fel a dekoratőr. A húsvéti hangulat eléréséhez csak pár nyuszifigurára és horgolt répára volt szükség – utóbbit viszont akár te magad is elkészítheted, ha szereted a DIY-tevékenységeket.

VIRÁGOKKAL ÉS PILLANGÓKKAL DÍSZÍTETT TERÍTÉK

Vannak, akik egyáltalán nem szeretik a terítőket: nekik ajánljuk a következő asztali dekorációt, ahol sima, egyszerű, hétköznapi alátétek és egy hosszú, kiterített zöld filclap szolgáltatja az alapot. A húsvéti hangulatot ezek után különböző virágokkal, cserepes növényekkel, tojástartókkal és  tányérkészlettel csempészte be a dekoratőr az otthonába, ami által beigazolódott, hogy nem kell túlgondolni a húsvéti dekorációt. Elég, ha csak azokat az alapvető elemeket alkalmazzuk, melyeket a mindennapokban is használunk, azokat pedig elég egy-egy nyuszi tányérral, mintás pohárra, szalvétával feldobni.

RUSZTIKUS ÉS KÖRNYEZETBARÁT TERÍTÉK

A rusztikus lakberendezés rajongói számára a húsvét nem a színes dekorációkról és a túlhalmozásról, sokkal inkább az egyszerűségről és a környezetbarát, zöld anyagok alkalmazásáról szól. Akárcsak a mindennapokban, az újrahasznosítható vászonszalvéták is nyújthatnak húsvéti hatást egy-egy különleges hajtogatási módszerrel, megoldással, melyet természetes anyagokból (fából, rattanból) készült nyuszi figurák kitűnően fel tudnak dobni. Ezeket a figurákat akár vidéken is beszerezhetjük, helyi mesterek kézművés boltjaiban, de akár az Etsyn is sok olyan művészt lehet találni, aki hasonló kreácók elkészítésével foglalkozik. Örök dekorációk ezek, nem érdemes rajtuk spórolni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves