A konyhasziget nem vész el, csak átalakul, ám jelentősen.
A konyhaszigeteket régóta a luxus dizájn megtestesítőjének tekintik, számtalan funkcióval és remek stílussal ruházzák fel az utóbbi években. Most azonban úgy tűnhet, uralkodása a végéhez közeledhez a trendpiacon.
A konyhaszigetek kulcsfontosságú elemei voltak a legtöbb konyhának az elmúlt évtizedben. A klasszikus stílusoktól a helytakarékos dizájnig, rengeteg funkciót ki tudott elégíteni. Ám mostanában egyre kevésbé tűnik vonzónak, de vajon mi lehet ennek az oka?
Manapság rengetegen alapvetően kérnek konyhaszigetet a tervezéskor, ám a legtöbben nem gondolják át, vajon mire, hogyan használják majd ki a plusz elemet. Sokaknak teljesen felesleges, ezért arról számolnak be, hogy csak a helyet foglalják.
Pedig számtalan funkcióval felruházható lehetne. Bárszékekkel csinálhatunk belőle asztalt, amely közel van ahhoz a helyhez, ahol az étel készül, és megkímél minket a cipekedéstől.
De a konyhasziget belsejében elhelyezhetünk szekrényeket, tárolókat, fiókokat, így a konyha egy jelentős részét, akár észrevehetetlenül is itt tárolhatjuk. Mi több, szuper hely lehet az előkészítésre, hogy ne a tűzhely mellett, egy szűk helyen kelljen tisztítani, pucolni, szeletelni.
2025-ben a nyitott koncepciójú pultok lesznek a legnépszerűbbek. De hogy mik is ezek? Másnéven konyhai félszigetek, nyitott konyhaszigeteg. Ilyenkor a konyhapult végén helyezkedik el a konyhai sziget, mondhatni meghosszabbítja azt.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!