Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

útmutató

Így készítsd fel otthonodat az ünnepi vacsorára egy óra alatt!

2021. december 22.

2 perc olvasás

Elle Decoration

illatgyertya bonami takarítás ünnepi vacsora fürdőszoba takarítás tisztítószerek
Így készítsd fel otthonodat az ünnepi vacsorára egy óra alatt!
© Bonami

A Bonami szakértői elárulják, hogyan készítsd fel az otthonodat az ünnepi vacsorára kevesebb, mint egy óra alatt.


Szeretnéd minél hamarabb letudni a kellemetlen takarítást és te is úgy érzed, hogy hosszas órákat pazarolsz el a lakás tisztántartására? A Bonami szakértői segítségével összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és kiegészítőt, amelyek segítségével erőfeszítés nélkül, hatékonyan és gyorsan takaríthatod ki a lakást az ünnepi időszakban is.


#1 A feladatok helyes sorrendje megkönnyíti az általános takarítási munkákat - nem kell többször visszatérned ugyanarra a helyre. Mindenekelőtt kövesd a "fentről lefelé" szabályt és kezd a legfeleső polcokkal a portörlést. A portörlést követően söpörj össze, porszívózz ki és csak ezután töröld le a polcokat nedves ruhával!

#2 Kezdd a fürdőszoba és a WC takarításával! Permetezd be tisztítószerekkel a WC-t, fürdőkádat, mosdókagylót és várj pár percet a takarítás megkezdése előtt! Ezután csak egyszerűen öblítsd le meleg vízzel a felületeket. Ezután gyűjtsd össze a konyhában használt edényeket és az étkezőasztalon heverő tányérokat, evőeszközöket, poharakat és tedd a mosogatógépbe!

#3 Vegyél kezedbe egy nagyobb kosarat, járd körbe a lakást és gyűjtsd össze a szétszórt gyerekjátékokat, könyveket, ruhákat és egyéb kisebb dolgokat Később, ha több időd lesz szétválogathatod és helyükre rakhatod az egyes darabokat! Bonami-tipp: Alakíts ki egy úgynevezett "mindenes" fiókot, ahol olyan dolgokat tárolhatsz, amelyeknek még nem tudod a konkrét helyét! Ha több időd lesz, ezekhez visszatérhetsz később.

#4 A lenyűgöző hatás érdekében töröld le az ajtókat, szekrényeket és az összes munkafelületet! Ügyelj arra, hogy olyan tisztítószereket és szivacsokat használj, amelyek nem karcolják össze a különböző felületeket!

#5 Rázd meg és frissítsd fel a párnákat a kanapén és hajtsd össze a takarókat. Gyűjtsd össze a magazinokat, távirányítókat és egyéb dolgokat a dohányzóasztalon és tárold őket egy helyen!

#6 Végül, de nem utolsó sorban a még intenzívebb tisztaságérzet érdekében gyújts meg egy illatgyertyát vagy használj diffúzort. A hangulatos belső tér kialakításához kellemes illatokra is szükség van.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves