Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GUEST ROOM

Így rendezd be a tökéletes vendégszobát

2023. szeptember 13.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés emeletes ágy dekor vendégszoba vendégágy kinyitható ágy
Így rendezd be a tökéletes vendégszobát
© Getty Images

Garantáltan otthon fogják érezni magukat a vendégeid egy ilyen vendégszobában!


Ha van egy fölös szobád, érdemes berendezni vagy alkalmassá tenni vendégek, barátok elszállásolására vagy gyerekek pizsama partijára. Akár csak egy kihúzható kanapé fogja ezt a célt szolgálni, akár egy hotel szobához hasonló berendezés, érdemes ízlésesen kivitelezni a vendégszobát.

Ágy kérdés

Értelemszerűen az ágy a legfontosabb eleme egy vendégszobának, de fogós kérdés hány személyes. Ha a legtöbbször egy-egy barát jön hozzánk látogatóba, egy vagy két külön álló egyszemélyes ágy a legjobb megoldás, ha viszont több fős család, párok is aludnának a vendégszobánkban, egy franciaágy biztosan, de egy kinyitható kanapé is jól jöhet, ha elfér. Ha csak gyerekek elszállásolásáról van szó, az emeletes ágyak vagy az ágyneműtartóból előhúzható ágyak lehetnek jó megoldások.

Bútorozás

A praktikusság szempontjából, mint minden hálóba, szükség van egy-egy lámpával ellátott éjjeliszekrényre is és elegendő konnektorra a telefon és a laptop töltéséhez, hogy ne kelljen kihúzni a lámpát érte. Egy szék vagy pad jól jön a ruhák lepakolásához, de ha hosszabb ideig vendégeskednek nálunk a barátok, jó, ha van egy komód vagy szekrény, ahová eltehetik a cuccaik, felakaszthatják a kényesebb darabokat. Ha sok helyünk van egy író/fésülködő asztal is hálás szerepet tölthet be egy vendégszobában.

Édes álmok

Hogy vendégeink kipihenten ébredjenek, jó, ha nem csak szép, de minőségi ágyneművel várjuk őket és legalább két méretű párnával fejenként. Érdemes mosható párnavédőt is használni.

Dekor

Amikor megálmodjuk a vendégszoba hangulatát és díszítését, ne fogjuk vissza magunk. Egy magasabb fejtámla, egy sötétebbre festett fal vagy egy olyan tapéta, amibe beleszeretünk, de máshol nem tudjuk felhasználni, karaktert ad majd a vendégszobának, ami a vendégeink számára is emlékezetessé teheti az ott töltött időt. 

Apró figyelmességek

Ha nem ruháznánk be nagyobb összeget a vendégszoba dekorjába, elég lehet egy szép lámpaernyő, tükör, díszpárna, ágytakaró is, hogy barátságos hangulatot teremtsünk. A tökéletes vendéglátás azonban sokszor múlik olyan apróságokon, mint hogy van-e meleg takaró pluszban a szobában, vagy törölköző, vizes kancsó és pohár csak a vendégeknek, de akár egy külön fürdőköpeny. Extra figyelmesség, ha még könyveket, újságokat is készítünk ki a vendégeinknek, akár olyanokat, amikről tudjuk az érdeklődési körükbe vágnak. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves