Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gucci Mansion

Eladó a legendás Gucci főhadiszállás – less be velünk Tom Ford egykori otthonába!

2022. július 07.

2 perc olvasás

ELLE

ingatlan London gucci tom ford Gucci kúria eladó ingatlan
Eladó a legendás Gucci főhadiszállás – less be velünk Tom Ford egykori otthonába!
© Beauchamp Estates

A londoni kúria sok éven át volt a Gucci egykori kreatívigazgatója, Tom Ford székhelye.  


Különleges gyöngyszem bukkant fel a londoni ingatlanhirdetések között: eladósorba került a Mayfair-kúria, amely elsősorban a Gucci londoni székhelyeként ismert a divatrajongók körében. Itt lakott ugyanis Tom Ford, aki 1994 és 2004 között volt az olasz divatház kreatívigazgatója.

A gyakran csak Gucci Mansion néven emlegetett épület 1769-72 között épült, és eredetileg Lord Brougham kancellár otthonaként szolgált a viktoriánus korszakban. Az 1990-es években aztán nagyobb átalakításon esett át, mielőtt Tom Ford, ezzel pedig a Gucci márka londoni székhelyévé nevezték volna ki.

Fotó: Beauchamp Estates

Miután 1995-ben Maurizio Guccit meggyilkolták, a divatház új bázist keresett, így esett a választásuk Londonra, ahol a Gucci 1998-ban nyitotta meg első üzletét. Tom Ford is ekkor költözött a brit fővárosba, azon belül is a Mayfair kúriába, amelyet előbb a saját ízlésére formált.

Fotó: Beauchamp Estates

Gucci bútorok díszítik a kúriát

A négyezer négyzetméteres rezidencia belső tereit egytől egyig Gucci bútorokkal rendezte be, így az íróasztalok, a szekrények, a kanapék és a fekete borjúbőrből készült székek is egyedi gyártásúak. Az első emeleti nappali szolgált Tom Ford személyes irodájaként – itt a mennyezetet arany levelek díszítik, az ablakok pedig padlótól mennyezetig érnek.

Fotó: Beauchamp Estates

2010-ben aztán a Gucci központja Londonból Svájcba költözött át, ekkor az ingatlant ismét otthonná alakították át, így nyerte el mai formáját nyolc hálószobájával, négy nappalijával, családi konyhájával, otthoni irodáival, úszómedencés edzőtermével, valamint a személyzeti hálószobákkal.

Fotó: Beauchamp Estates

A Beauchamp Estates ingatlaniroda jelenleg 55 millió fontért árulja a legendás ingatlant (átszámítva több mint 26 milliárd forintért), illetve havi 44 ezer fontért (19 millió forintért) ki is lehet azt bérelni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves