Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FÜRDŐSZOBA

A legkülönlegesebb fürdőkádak, amiket valaha láttál

2024. június 19.

3 perc olvasás

ELLE

lakberendezés fürdőszoba fürdőkád
A legkülönlegesebb fürdőkádak, amiket valaha láttál
© Shutterstock

Ezek a fürdőkádak nem csupán a fürdőszoba ékei, hanem akár az egész otthon legkülönlegesebb elemei! 


A fürdőkádra sokan egy praktikus elemként tekintenek, éppen ezért a legtöbben kényelmes, egyszerű kádat választanak. Sokan leragadnak az egyszerű fehérnél, ami bár elegáns, nem túl izgalmas. Ez viszont nem igaz az alábbi fürdőkádakra! 

Így teszi különlegessé a fürdőkád a tereket 

A legtöbbek számára a fürdőszoba nem az a helyiség a házban, amit a leginkább dekorálnak. Itt nem helyeznek el különleges bútorokat, szőnyegeket, csillárokat vagy éppen kiegészítőket. Tény, hogy a nedvesség és a pára miatt erre nem is mindig van lehetőség, éppen ezért érdemes például a fürdőkáddal egy kis izgalmat belevinni a térbe. 

A fekete és a szürke az utóbbi időszakban nagyon népszerű árnyalatokká váltak a fürdőszobában. Éppen ezért a fürdőkád is lehet szürke vagy éppen fekete. Utóbbi még egyedibb látványt nyújt. Ha szereted a geometrikus formákat, akkor egy modern fürdőkáddal nem hibázhatsz. 

Antonio Lupi különleges fürdőkádakat készít, az egyik legegyedibb a Borghi névre hallgató, átlátszó anyagból készített darab. Több színben elérhető, többek között rózsaszínben, sárgában és vörösben is. Az alakja is különleges, bármelyik modern fürdőszobában jól mutat. 

Igazán izgalmas megoldás ez a fürdőkád, ami olyan hatást kelt, mintha egy virág lenne. Antonio Lupi tervezte ezt a darabot is, talán az egyik legkülönlegesebb kád, ami egy fürdőszobát díszíthet.

Art déco stílusban készült ez a fürdőszoba, amit a kád tesz nagyon egyedivé. A zöld csempével kirakott kád remekül hozz a múltszázad jellemző építészeti stílusának az érzetét. Az arany kiegészítők pedig csak tovább erősítik ezt. 

A Franciaországban lévő Chalet Megève hotel egyik fürdőszobájában található ez a kétszemélyes kád. Fémből van, és pontosan olyan, mintha egy hatalmas lábas lenne. Különleges, amit a két csap igazán praktikussá tesz. 

A 19. századot idézi ez a fémből készült fürdőkád, ami mondhatni időutazásra hív. Mivel egy nagyon látványos eleme a fürdőnek, ezért érdemes rá odafigyelni a falszín és az egyéb kiegészítők választása során.

A márvány és a gránit is nagyon népszerű anyagoknak számítanak a fürdőben, ám nem szabad csak a csempéknél leragadni. Készülhet ezekből például a fürdőkád vagy éppen a mosdókagyló! 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves