Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKÁSFELÚJÍTÁS

A franciák szerint ezt a szobát kell a legelőször felújítani

2024. május 28.

2 perc olvasás

ELLE

lakásfelújítás francia otthon
A franciák szerint ezt a szobát kell a legelőször felújítani
© Shutterstock

A franciák szerint megvan az a helyiség a lakásban, amelyik minden esetben prioritást élvez. 


Ha úgy érzed, a franciák tudhatnak valami olyan titkot a lakásfelújításról amit hozzájárulhat az álomotthonod kialakításához, akkor most felfedjük, ők hogyan csinálják. 

Mire költenek a franciák? 

A közhiedelemmel ellentétben a franciák nem riadnak vissza a belsőépítészettől. Ha a munka szó említése ijesztő is lehet a számukra, úgy tűnik, hogy kifejezetten szenvedélyesen állnak hozzá a témához.

A La Maison France 2024 tanulmány a franciák felújítási trendjeit vizsgálta, és az eredmény pillanatok alatt megmutatta, hogy a párizsiak szerint melyik a legfontosabb helyiség a lakásban. 

Akár házukban, akár nyaralójukban, a franciák különösen ragaszkodnak egy szobához: a hálószobához , így ha felújításról van szó, ez náluk minden esetben prioritást élvez. Vágynak a kielégítő pihenésre, és hogy legyen egy olyan szentély, amelyben tényleg felfrissülhetnek és megnyugodhatnak. 

A konyha és a fürdő is fontos

De nem ez az egyetlen sarka a háznak, amelyre összpontosítanak. Bizonyítékként: a listán ezután következnek a fürdőszobák és a konyhák, amelyek felújításán szintén nem spórolnak, átlagban 8400 és 12700 euró között költenek erre, azsz 3 és 5 millió forint között. 

Persze ez az összeg nem csupán a felújítást foglalja magába, tartalmazza a kiegészítőket is, 50%-a a keretnek a dekorációra és a belsőre megy el.

A dekor a lakás lelke

Mi több, sokan inkább a berendezést cserélik le bizonyos időközönként, nem kezdenek nagyon nagyívű felújítási munkákba, inkább a design-t cserélik le fele annyi időközönként. Tükrök, komódok, kanapék vagy festmények, mindenre szívesen költenek.

De nem ez az egyetlen kiadási tétel, amely kiemelkedik. Egy másik irányzat is szembetűnő: a franciákat egyre jobban foglalkoztatja az ökológia. A háztartások 28%-a ezért inkább a javítás, mint a felújítás mellett dönt. Az elvégzett munka a maguk részéről mindenekelőtt praktikus kell hogy legyen: a villany, a vízvezeték és a fűtés a top3 amire nagy gondot fordítanak. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves