Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VILÁG KÖRÜL

Ezek a világ legszebb kastélyai, amelyeket érdemes meglátogatni

2024. június 03.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

kastély világ legszebb kastélyai
Ezek a világ legszebb kastélyai, amelyeket érdemes meglátogatni
© Shutterstock

Történelmi kastélyok, amik megérnek egy látogatást.


Ódon falak, mesébe illő tornyocskák és környezet. A világ legszebb kastélyai bármelyik Disney-filmben megállnák a helyüket, sokat épp ezek a csodás építmények inspiráltak. Ha te is rajongsz a romantikus kastélyokért, adunk 10 tippet, melyikeket vedd fel a bakancslistádra!

1. Himedzsi várkastély, Japán

Az Oszaka és Kóbe közelében található Himedzsi várkastély múltja a 14. századra nyúlik vissza, és a középkori Japán egyik leglátványosabb kastélya. A fehér gém várának is nevezik, mert hasonló a felszálló madár formájához.

2. Ashford kastély, Írország

Akár egy romantikus filmben, a tó partján áll ez a lenyűgöző 13. századi kastély, amelyet mára ötcsillagos luxusszállodává alakítottak át 83 szobával. Érdekesség, hogy 1852-től a XX. század közepéig a Guinness család nyári rezidenciája volt. 

3. Duart kastély, Skócia

A Mull-szigeten egy magas sziklán épült ez a bájos kastély, ami a MacDougall és a Macleans családhoz is tartozott. Sok dicső pillanatnak volt helyszíne, de sokat volt elhagyatva, elhanyagolva is, mígnem 1911-ben Sir Fitzroy Maclean és családja helyreállította. 

4. Segovia Alzáca, Spanyolország

Spanyolország legszebb kastélya egyben az egyik legérdekesebb is. Szűk, sziklás hegyfokon áll, és bár római erődként indult, végül egy tipikus középkori vár lett vizesárokkal, felvonóhíddal és őrtornyokkal.

5. Neuschwanstein kastély, Németország

A 19. század végén II. Ludwig építette, és egész Bajorország egyik leghíresebb látnivalója. Az épület Richard Wagner operáit és a középkor eszméit igyekezett tükrözni, ami nyilvánvalóan sikerült is. Ez a kastély nyújtott inspirációt Disney-nek a Csipkerózsika disneylandi kastélyához.

6. Ájit Benhaddu, Marokkó

Bár inkább egy fallal körülvett város, mint egy tipikus kastély, a Szahara szélén álló vályog erődítmény, a 17. században épült. A Trónok harcában és Gladiátorban is szerepelt már.

7. Predjama vár, Szlovénia

Ez a szlovén vár egy sziklabarlang bejáratához épült a 13. században. Könnyű megközelíteni, mindössze 62 kilométerre található Ljubljanától, Szlovénia fővárosától.

8. Bajmóci várkastély, Szlovákia

A kastély építését 1113-ban kezdték el, jelenlegi karakteres gótikus, reneszánsz elemeit azonban csak a 16. században építették hozzá az eredeti épülethez. Aranykora gróf Pálffy János idejében volt, aki kifogástalan ízlésű régiség-, kárpit- és műtárgygyűjteményével töltötte meg a kastélyt.

9. Schwerini kastély, Németország

Mivel ez a kastély egy 942-ben felhúzott erődre épült, így az egyik legrégebbi a listán. Jelenlegi formáját 1847-ben kapta meg, amikor II. Frigyes Ferenc nagyherceg megbízásából építették tovább. Trónterme carrarai márvány burkolatot kapott, a vasajtói pedig aranyozást.

10. Pena palota, Portugália

Az egykori penai Szűznek szentelt kolostor helyére építette II. Ferdinánd király ezt a gyönyörű romantikus stílusú kastélyt, hogy a királyi család nyári rezidenciája legyen. A különleges építmény élénk színekben pompázik és kagylók, krokodilok, oroszlánok díszítik.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves