Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ZÖLD OTTHON

3 szobanövény, ami nem igényel sok törődést

2024. május 03.

2 perc olvasás

ELLE

nappali otthon növény szobanövény dekor
3 szobanövény, ami nem igényel sok törődést
© Shutterstock

Ezzel a 3 szobanövénnyel nem kell sokat foglalkoznod, szinte bármit kibírnak. 


Minden növény tönkremegy a közeledben? Lusta vagy meglocsolni őket, vagy bármennyire is figyelsz rá, egyszerűen elfelejted? Akkor ez a 3 szobanövény lesz a kedvenced, ezek ugyanis mindent kibírnak!

Szobai futóka

Az egyik legnépszerűbb szobanövény, ami jól bírja gyenge fényviszonyok között  is. Rendkívül könnyen kezelhető, akár egy növényoszlopon tárolod, akár egy kosárból lóg le, vagy az asztalon áll. A szárak viszont rendkívül hosszúra megnőhetnek, akár változó gondozás mellett is. Az irodákba gyakran esik erre a választás, ugyanis a mindennapok során a dolgozóknak nincs idejük foglalkozni vele. Nos, a szobai futóka nem bánja, mindent túlél. 

Vitorlavirág

Egy másik népszerű irodai virág, a békeliliom szintén nagyon kevés igénnyel rendelkezik. Elviseli a gyenge fényt, az alacsony páratartalmat, és a kiszámíthatatlan öntözési menetrendet is. Fényes, lándzs alakú levelei felfelé ívelnek, általában zöld vagy tarka színűek. Fehér virágokat is ad, akkor is, ha nem adtál rá okot, általában nyáron. Ha viszont odafigyelsz rá, akár év közben is. 

Anyósnyelv

Az anyósnyelv egy nagyon szívós növény, ami szinte bármilyen beltéri környezetben remekül túlél. Még mini változat is létezik belőle, ami jól mutat az illemhelységben, a fürdőszobában, a konyhában - és ezeknek a helyiségeknek az extrém körülményeit is remekül bírja! Mi több, ha sötét a lakásod, az sem probléma, mert alacsony fényben is képes megnőni, persze nem olyan mértékben, mint normál vagy extrém fényben. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves