Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KERTI TEENDŐK

3 dolog, amit júliusban meg kell tenned a kertben

2024. július 03.

2 perc olvasás

ELLE

kert növények
3 dolog, amit júliusban meg kell tenned a kertben
© shutterstock

A július az egyik legfárasztóbb, és legtöbb kihívás tartalmazó hónap azok számára, akik kerttel rendelkeznek.


Most eláruljuk, milyen feladatok várnak rád a következő hetekben. Ezeket ugyanis fontos még júliusban elvégezni, hogy egész évben tökéletes állapotban maradjon a kert.

Az évelő virágok eltávolítása

Ha még nem tetted meg, távolítsd el a tavaszi évelő virágokat, például a bazsarózsát, vagy az ázsiai liliomot elhalványult, elhervadt virágait. Ha ezt megtetted, a növények sokkal szebben ragyognak majd, mert a kifakult évelő virágok eltávolítása arra ösztönzi a növényt, hogy energiát küldjön a gyökerekhez, amely ennek köszönhetően jövőre még szebben virágzik majd.

Napi szüret

A nyári időszak egyre melegebb, ilyenkor túlpörögnek a zöldség-, és gyümölcstermelések. Naponta ellenőrizd a kertedet, és szüretelj! Az olyan zöldségek, mint az uborka, cukkini, padlizsán korábban leszedve sokkal jobb ízűek.
Az epernek, a málnának, és az áfonyának is jót tesz a napi szedés a csúcsidőszakban.

Kaktuszok beszerzése

A kaktuszok imádják a meleg és száraz időt, ezek a könnyen kezelhető szépségek kedvezőtlen körülmények között is remekül érzik magukat. Éppen ezért, most ideális egy kaktuszokkal teli sarkot kialakítanod a kertben, amelyek miatt még a nyaralás során sem kell aggódnod.

Fellépés a rovarok ellen

Ne hagyd, hogy a szúnyogok és más rovarok ellepjék a kertedet. Ehelyett természetesen taszítsd ezeket a rovarokat, ennek az egyik legjobb módja a mennyezeti ventillátor.

Gondoskodj az árnyékról!

Helyezz el nagyobb növényeket a kertedben, hogy azok árnyékot biztosítsanak a kisebbeknek. Itt az ideje, hogy aszerint ültesd el a növényeidet, hogy mennyi nap, és mennyi árnyék éri őket. Hidd el, ez az egyik legésszerűbb kialakítás!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves