Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RIASZTÓ

3 DIY szúnyogcsapda, ami a szakértők szerint is működik

2024. július 10.

2 perc olvasás

ELLE

szúnyog szúnyogcsapda
3 DIY szúnyogcsapda, ami a szakértők szerint is működik
© Shutterstock

Ha nem találod a tökéletes ellenszert a szúnyogok ellen a boltban, akkor ezek a DIY szúnyogcsapdák jelenthetik a megoldást a problémádra. 


A DIY szúnyogcsapdák egyre népszerűbbek, sokan ugyanis inkább a természetes alapanyagokból álló ellenszerre esküdnek, mint a mesterséges, bolti változatokra. 

Az élesztős módszer

A cukor, az élesztő és a víz kombinációjának keveréke hatékony módja a szúnyogok elűzésének.

Amire szükséged lesz

  • üres műanyag palack
  • fehér cukor
  • élesztő
  • víz
  • fekete ruha vagy zsebkendő

Az elkészítés

  • Vágd le egy üres műanyag palack tetejét, közvetlenül a nyaka alatt.
  • 2 literes palack használata esetén az aljában keverj össze 1 csésze meleg vizet, 4 evőkanál cukrot és 1/3 teáskanál élesztőt; kisebb üveghez használd ugyanezt az arányt
  • A felületét csomagold be fekete anyagba, hogy az üvegen belül sötét legyen, és hagyd, hogy belerepüljenek a szúnyogok! 
  • Pár naponta ismét önts bele élesztőt!

A ventillátor ereje

Tudtad, hogy egy jó helyen lévő ventillátor is csodákra lehet képes? Helyezd ez a ventillátort a közeledbe, hogy a szúnyogok ne érhessenek oda hozzád, hanem az útjuk alatt elfújja őket a szél. 

Állóvizes csapda

A szappanok és mosószerek felületaktív anyagok, amelyek csökkentik a víz felületi feszültségét. Amikor a szúnyogok megpróbálnak leszállni a víz felszínére, nem tudnak ott maradni, és megfulladnak. Ez azonban csak a nőstény szúnyogok esetében működik, akik vérrel táplálkoznak és pangó vizet keresnek, hogy lerakhassák a petéiket. 

Tölts meg egy tálat egy vödör vízzel, adj hozzá néhány csepp szappant vagy folyékony mosószert, és keverd össze anélkül, hogy túl buborékos lenne. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves