Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Xmas reboot

5 rendhagyó karácsonyi film az HBO-n, amit kár lenne kihagyni

2021. december 11.

1 perc olvasás

ELLE

sorozat kultúra film karácsony karácsonyi filmek HBO
5 rendhagyó karácsonyi film az HBO-n, amit kár lenne kihagyni

Csak semmi giccs vagy untig ismételt klisék; az HBO kínálatában idén télen olyan filmeket találhatunk, amelyek nem a megszokott nézőpontból közelítik meg az ünnepeket.


8 bites karácsony

Az idei újdonság az egyik legeredetibb karácsonyi film, amit mostanában láttunk – a nyolcvanas évek és a Nintendo-szerű videójátékok rajongóinak egyaránt kötelező darab. Neil Patrick Harris Jake-et, a családapát alakítja, aki a karácsonyt szüleivel és morcos tinilányával tölti, amikor a régi családi házban megtalálja egykori játékkonzolját. Az apa-lánya kapcsolat ápolása érdekében úgy dönt, leporolja a régi kazettákat, és elmeséli gyerekeinek, milyen volt a karácsony negyven évvel ezelőtt.

Karácsonyi ének

Charles Dickens téli klasszikusát ezúttal egy háromrészes minisorozat formájában dolgozták fel. Hátborzongató utazás során nyerhetünk betekintést Ebenezer Scrooge lelkének sötét oldalába – és ezt bizony szó szerint kell érteni, mert az alkotás lidércesebbre sikerült, mint valaha. Ridley Scott és Tom Hardy producerként működött közre a minisorozat készítésénél, így a borzongás garantált.

Karácsonyi meglepi

 A barátnőd családjával való első találkozás nehéz lehet – főleg, ha a közös karácsony előtt mindössze percekkel derül ki, hogy a barátnőd szülei nem tudják, hogy a lányuk leszbikus. A kicsit sem hagyományos karácsonyi vígjátékban Abby (Kristen Stewart) szembesül azzal, hogy Harper (Mackenzie Davis) titokban tartotta kapcsolatukat a családja előtt, akik arról sem tudnak, hogy három lányuk egyike a nőkhöz vonzódik – ő maga pedig megkérdőjelezi, hogy ismeri-e egyáltalán szerelmét.

Rossz karácsony

Az argentin-uruguayi dramedy szöges ellentéte mindannak, amit a karácsonyi mozikról gondolunk. A meghitt, nyugodt karácsony este hirtelen félbeszakad, amikor egy tolvaj úgy dönt, betör Juan és Kira házába, hogy megkaparintsa a burzsoá család értékeit. Csakhogy a páros kislánya, Alicia észreveszi a betörőt, összetéveszti a Télapóval és arra kéri, segítsen neki teljesíteni karácsonyi kívánságait…

My Gift: Carrie Underwood

Az ünnepi készülődés két alapkategóriája, a zene és a film egyesül ebben a karácsonyi koncertfelvételben. Az amerikai country énekes-dalszerző, Carrie Underwood saját gyártású műsorában debütál új karácsonyi albuma. A felvétel sok szívmelengető pillanattal és fülbe mászó dalokkal segít ünnepi hangulatba kerülni, felcsendül a Hallelujah, egy közös duett John Legenddel, valamint a kulisszák mögé is bepillanthatunk.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves