A karácsonyi sült alma recept rendkívül népszerű.
Ez a karácsonyi sült alma recept lesz az ünnepi szezon sztárja.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó/felső módban (légkeveréses esetében 180 fokra).
Egy kis serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a mandulát, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát, összekeverjük, majd összegyúrjuk az egészet a marcipánnal.
Az almát megmossuk, és mindegyik szár tövénél ujjnyi vastagon a tetejét levágjuk.
Távolítsuk el a magokat!
Hogy a húsa ne barnuljon meg, azonnal öntsünk rá citromlevet.
A tölteléket 4 részre osztjuk, tekercseket formázunk és belenyomkodjuk az almába. Rátesszük a fedelet.
A töltött almákat kivajazott tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőbe toljuk. A sült almát körülbelül 30 percig sütjük. A porcukorral meghintett sült almát tálaljuk. Vanília fagylalttal vagy vaníliaszósszal is díszíthetjük.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!