Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RECEPT

Így készül a tökéletes karácsonyi sült alma: 10 perc alatt kész

2024. december 17.

1 perc olvasás

ELLE

édesség karácsony recept alma desszert sült alma
Így készül a tökéletes karácsonyi sült alma: 10 perc alatt kész
© instagram.com/andreea_dutia

A karácsonyi sült alma recept rendkívül népszerű. 


Ez a karácsonyi sült alma recept lesz az ünnepi szezon sztárja. 

Hozzávalók

  • 20 g vaj (lágy)
  • 40 g apróra vágott mandula
  • 1 tk fahéjpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 g mazsola
  • 60 g marcipán alapanyag
  • 4 alma
  • 1 ek citromlé
  • Zsír
  • Porcukor (porozáshoz)

 elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó/felső módban (légkeveréses esetében 180 fokra).

Egy kis serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a mandulát, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát, összekeverjük, majd összegyúrjuk az egészet a marcipánnal.

Az almát megmossuk, és mindegyik szár tövénél ujjnyi vastagon a tetejét levágjuk.

Távolítsuk el a magokat!

Hogy a húsa ne barnuljon meg, azonnal öntsünk rá citromlevet.

A tölteléket 4 részre osztjuk, tekercseket formázunk és belenyomkodjuk az almába. Rátesszük a fedelet.

A töltött almákat kivajazott tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőbe toljuk. A sült almát körülbelül 30 percig sütjük. A porcukorral meghintett sült almát tálaljuk. Vanília fagylalttal vagy vaníliaszósszal is díszíthetjük.

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves