Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ezo

Ezt üzenik tavaszra a Csillagok: az önazonosság lehetősége most közelebb van mint gondolnád!

2024. május 06.

10 perc olvasás

Ajkai Mónika

asztrológia lélek ezotéria ezo asztrozófia
Ezt üzenik tavaszra a Csillagok: az önazonosság lehetősége most közelebb van mint gondolnád!
© Kollázs: Ajkai Mónika

A gyógyulás egy külső-belső folyamat, amihez bár nincs egyetemes megoldókulcs, az asztrozófia eszköztára segíthet az önreflexiós folyamatok elindításában, hiszen a változás az önmagunkkal folytatott őszinte párbeszédnél kezdődik.


Légy önmagad legjobb verziója! Legyél sikeres, gazdag, szép, fitt, divatos, és mindeközben álld a sarat a munkahelyen és a magánéletben. Találkozz rendszeresen a barátaiddal, nevelj gyereket — méghozzá hibátlanul —, legyen kielégítő a szexuális életed, up-to-date a gardróbod, boldog a párkapcsolatod, utazz sokat, kövessenek elegen az Instán és posztolj is rendszeresen a social media felületeidre, hogy lássák: te nemcsak túlélsz, hanem élvezed is az életet. Légy jó ember, önkénteskedj, adományozz! Legyél sebezhető, de húzd meg a határaidat. Ne legyél agresszív, de mondd ki a véleményed.

Ha az a kérdés, milyen elvárásokat támaszt velünk szemben a modern társadalom, a lista hosszú. Pedig ahhoz, hogy elfogadjanak és szeressenek bennünket, nincs másra szükségünk, mint egy kis önreflexióra és öngondoskodásra – arra, hogy megengedjük magunknak a létezés puszta örömét.

Van egy jó és egy rossz hírem. A rossz hír az, hogy attól nem fogod magad jobban szeretni, ha kivívod mások elismerését és csodálatát. A jó hír, hogy attól viszont igen, ha elkezded gyógyítani a tested és a lelked – ehhez pedig nincs szükséged másokra, csakis önmagadra.

Az asztrozófia, vagyis csillagbölcselet azt vallja, hogy nem a bolygók vannak ránk hatással, hanem fordítva: az égi jelképrendszer a bennünk tükröződő folyamatok kivetülése, mi pedig szabad akarattal rendelkezünk és szinkronicitásban működünk együtt a természettel és az egész univerzummal. Ha követed az aktuális tranzitokat, és megismerkedsz a saját születési képletedben rejlő üzenetekkel, olyan, mintha kézhez kapnál egy Google-térképet az életedhez, ami segít abban, hogy a számodra legminőségibb életet tudd megalkotni.

Nincs ebben semmi varázslat, csupán csak varázslatos, ahogy a több ezer éves tudás, az égbolt tanulmányozása és az önreflexió találkozik mindazzal, amit képes vagy te magad a gyakorlatba ültetve az anyagba hozni. Fontos: itt ne a csillagjegyed alapján keresd az információkat. Minden minőség jelen van bennünk, csak más életterületen, amire jobb, ha személyre szabott keretek között nézel rá. Jöjjön hát az aktuális tavaszi tranzitelemzés!

Március

Bár már magunk mögött tudhatjuk a márciust, az önreflexiós folyamatban a visszatekintés is segít. A március a régi és az új közti átmenetről szólt. Ebben maga a tavaszi nap-éj egyenlőség volt a fordulópont, onnan számítjuk az asztrológiai új év kezdetét, ami valóban új energiával és lendülettel töltött fel minket. A fény megjelenése köthető ehhez a ponthoz, így érdemes feltenned magadnak a kérdést: milyen formában tudod megteremteni a szeretetminőséget az életedben? Mi az, ami vonz, amit szívesen csinálnál, de eddig nem mertél? A Halak szimbolizálja azt a hívást, hogy merd megélni az érzéseid, levetkőzni az illúziókat, és fejezd is ki szívből a vágyaid. Összegezd, mi az, ami már nem visz előre, és tudatosítsd, mire van szükséged ahhoz, hogy egy olyan valóságot teremts, ami egységben van azzal, amit a lelked kíván.

Április

Ez a hónap a retrográd Merkúrral indult, ami egészen április 25-ig tart. De ne ijedj meg, a hátráló bolygó a Föld perspektívájából tűnik csak annak – ha heliocentrikusan (a Nap szemszögéből) figyeljük meg, valójában irányváltásról beszélünk, ami a Merkúr esetében elsősorban a verbális és nonverbális kommunikációnkról szól, valamint az újratervezésről. Vizsgáljuk meg, hogyan kommunikálunk önmagunkkal és a környezetünkkel! Figyeljük meg, milyen dolgok történnek körülöttünk, amik aztán befele, a lelkünk fele is hatnak. A Kos reprezentálja a nyíltságot, őszinteséget és az áradó szeretetet. Bár gyakran halljuk, hogy a Kos fejjel megy a falnak, ha tudatosan működtetjük magunkban ezt a kvalitást, rájövünk, nem a makacsság az elsődleges vezérlőelve, hanem a tapasztalati tudás hajtja. Ő az a minőség, aki minden falat ledönt, mert tudja, milyen kincs rejlik mögötte. Te mit tudsz tenni azért, hogy nyíltan, szeretettel és őszinteséggel fejezd ki mindazt, ami benned van? Mi gátol abban, hogy ezt megtedd?

Az élet a legnagyobb tanító. Általa tapasztaljuk meg, mi az, ami szinkronban van velünk, a rezgéseinkkel, a hitünkkel és a cselekedeteinkkel. A Kos Újhold és a vele egy időben érkező napfogyatkozás csak ráerősít a fent említett témákra. Amikor egyedül maradsz a lelkeddel, mi az, ami tényleg a tiéd, és mi az, ami őszintén, teljességben képes felragyogni benned a sötétben? A Nap az érzékelhetőn keresztüli ragyogás, a Hold a sötétben felbukkanó fény, a látható mögötti láthatatlan: a lélek. Április végén a Skorpió Telihold a biztonság, az őszinteség, a mélység és a valódiság érzékelésére hív: a szerethetőséged felismeréséhez vezet és önelfogadáshoz, tabuk nélkül.

Május

A Bika havában a lelki biztonság megteremtése után végre a testünkre, a fizikai síkra, az anyagra és a teremtő erőinkre kerül a fókusz. Ebben az időszakban a gondolataid, a szavaid, a cselekedeteid és a hited villámsebességgel képesek teremteni. Fontos, hogy arra összpontosítsd a figyelmed és az energiáid, amire őszintén vágysz! Az önazonosság, az érzések kimutatása, a rend által születő egység üzenete emelkedik ki, ahogy az ész és a szív, a test és a lélek, az egyéni és a kollektív közötti egyensúly születik. Vegyél elő ebben a hónapban egy tollat és papírt, és keresd meg magadban a választ arra, mi hív, mi vonz igazán, mert csak az válik igazán tartóssá, ami szívből születik. Írd fel ezeket a vágyakat egy listára! Keresd meg önmagad sötétjében – ott, ahova akkor rejtetted el a kívánságaidat, amikor azt mondták neked, amit szeretnél, nem lehetséges. Itt az idő, hogy a sebeid begyógyítsd, hogy a döntéseid ne a félelmeidből szülessenek. Engedd, hogy gyógyulj, nyiss a világra, szeress, élvezd az életet. A tavasz előrehaladtával az érzékszerveken keresztül tapasztalható örömök egyre hangosabban hívnak majd. Határozottan és stabilan állj ki amellett, amit szeretnél, és hidd el végre, hogy a te kezedben van az irányítás. A kreativitás a te különleges teremtőképességed rejti. Csinálj helyet az újnak, ideje megteremteni!

Június

A nyár az önkifejezésünk gyógyulásának lehetősége. Az Ikrek jegyének hava a dualitás megtapasztalásáról szól, hogy megtanuljuk egységként értelmezni azt, hogy a „rossznak” címkézett tapasztalások inspirálják a „jó” dolgok értékelését az életünkben. Most a cselekvésből születő kíváncsiság időszakába lépünk. Júniusban a tapasztalatból születő szellemi fejlődésen és annak kifejezésén lesz a fókusz. Fontos, hogy a gondolataid, szavaid és cselekedeteid összhangban legyenek. A könnyed kommunikáció most transzformáló erővel hozza el a tudást számodra és a közösséged számára is. Hidd el, követni fog a szerencse, ha megteszed a szükséges lépéseket a gondolataid tisztításában. A beszéd rezgés amit kiengedsz a térbe, figyelj rá, hogy fogalmazod meg a dolgokat a mindennapok során. A pontos önkifejezés segítheti a manifesztációs folyamataid is. Érdemes ilyenkor pozitív megerősítéseket beépíteni a reggeli és az esti rutinodba, olyan mantrákkal, amik épp a lelkedben aktuálisan felbukkanó témákra hatnak. A június 8-ai újhold az Ikrek jegyében lesz egzakt, amiben megvizsgálhatod, mennyire kommunikálsz szívből, hogyan használod a befogadás-táplálás-elengedés szűrőjét, rávilágíthat környezetedben kapcsolódásaid minőségére, valamint megújulást hozhat a családi egységben lévő szerepeidben. Ennek lényege, hogy mindent letisztíts, hogy képes legyél ráhangolódni a tested és a lelked vágyaira egyaránt. Ha ezt képes vagy könnyedén működtetni, a Mars jegyváltása a Bikába igazi energiabombaként hozza magával a motivációt a cselekvéshez, rávilágítva arra, micsoda csodák születhetnek, ha hajlandó vagy tenni érte. A hónap közepétől már az érzelmek kifejezése kerül előtérbe, ahogy a Merkúr a Rák jegyébe érkezik, karöltve a Vesta

Oroszlánba való lépésével, erős céltudatosság inspirációját hozva. Több égi jelenség összpontosul a hónap végén. Június 20. egy kiemelkedő pontja lesz a nyárnak, hiszen itt fordul a Nap, és vált jegyet, megérkezve a Rákba. Most a külső világról a belsőre figyelj jobban, érzelmeiden, családon belüli működésmódjaidon, az otthont értintő kérdéseken, valódi érzéseid kinyilvánításán legyen a fókusz. Beszélj társaddal, gyermekeiddel, családoddal, barátaiddal a vágyaidról, hogy azokat meg is teremthesd. Június 21-én megérkezik a Bak Telihold is, amit a Szaturnusz retrográd megindulása követ. Érdemes ránézni egy kicsit más szemszögből, eddig mennyire voltál hatékony határhúzás terén, illetve, hogy mit tehetsz meg azért, hogy érzelmileg is biztonságban érezd magad. Vizsgáld meg, mennyit áldoztál fel eddig a munka oltárán és az megérte-e neked.

Holisztikus szemlélet a mindennapokra

Ez a tavaszi időszakra vonatkozó mini összefoglaló jó kiindulási alapként szolgálhat ahhoz, hogy dolgozni tudj magadon, de azt javaslom, ne vedd a dolgot túl komolyan, inkább fűszerezd meg ezt is némi humorral. A holisztika lényege az, hogy lelki és testi szinten is orvosoljuk a felmerülő problémáinkat, így ha azt érzed, külső segítségre van szükséged és szakembert keresnél, választáskor tartsd szem előtt, mit súg az intuíciód. Mielőtt egy coachot, pszichológust, asztrológust, orvost vagy más holisztikus segítőt bíznál meg, tedd fel neki a legfontosabb kérdést: ő maga milyen technikákkal dolgozik magán, kívül és belül. Ha szimpatikusnak érzed a választ, nagy valószínűséggel jó úton jársz. Innentől kezdve a te befektetett energiád, változtatni akarásod, valamint az önmagad iránt tanúsított szereteted, elfogadásod és türelmed lesz az, ami képessé tehet a gyógyulásra.


A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

A gyógyulás alternatív útjai
1

A gyógyulás alternatív útjai

2024.05.06. 8 perc olvasás

A gyógyulás alternatív útjai

Indul a THISISUS podcast Borbély Alexandrával és Eke Angélával
2

Indul a THISISUS podcast Borbély Alexandrával és Eke Angélával

2024.05.06. 1 perc olvasás

Indul a THISISUS podcast Borbély Alexandrával és Eke Angélával

Sérüléseink művészete – Elindul az ELLE LAB
3

Sérüléseink művészete – Elindul az ELLE LAB

2024.05.06. 3 perc olvasás

Sérüléseink művészete – Elindul az ELLE LAB

Vintage kincsek nyomában az ELLE divatigazgatójával: indul a Treasure Hunt!
4

Vintage kincsek nyomában az ELLE divatigazgatójával: indul a Treasure Hunt!

2024.05.06. 1 perc olvasás

Vintage kincsek nyomában az ELLE divatigazgatójával: indul a Treasure Hunt!

Exkluzív fényképes beszámoló: ilyen volt az első ELLE YOGA WEEKEND
5

Exkluzív fényképes beszámoló: ilyen volt az első ELLE YOGA WEEKEND

2024.05.06. 6 perc olvasás

Exkluzív fényképes beszámoló: ilyen volt az első ELLE YOGA WEEKEND

Mauritius: A sziget, amit a mennyországról mintázott a Teremtő
6

Mauritius: A sziget, amit a mennyországról mintázott a Teremtő

2024.05.06. 8 perc olvasás

Mauritius: A sziget, amit a mennyországról mintázott a Teremtő

Van új a nap alatt: a Photoderm újdonságokkal gondtalanul sütkérezhetsz

Támogatott tartalom

7

Van új a nap alatt: a Photoderm újdonságokkal gondtalanul sütkérezhetsz

Támogatott tartalom

2024.05.06. 4 perc olvasás

Van új a nap alatt: a Photoderm újdonságokkal gondtalanul sütkérezhetsz

Szász Júlia: A lelki munka csak most jön, hogy végre összeforrtak a csontjaim
8

Szász Júlia: A lelki munka csak most jön, hogy végre összeforrtak a csontjaim

2024.05.06. 9 perc olvasás

Szász Júlia: A lelki munka csak most jön, hogy végre összeforrtak a csontjaim

Ezek is érdekelhetnek

Napi horoszkóp, 2024. május 22: A Nyilas sokkal jobban érzi magát, a Halakra kellemes élmények várnak

Napi horoszkóp, 2024. május 22: A Nyilas sokkal jobban érzi magát, a Halakra kellemes élmények várnak

2024.05.22. 3 perc olvasás

HOROSZKÓP

Napi horoszkóp, 2024. május 21: A Skorpiót meglepi egy barátja, a Bak pénzügyi sikerre számíthat

Napi horoszkóp, 2024. május 21: A Skorpiót meglepi egy barátja, a Bak pénzügyi sikerre számíthat

2024.05.21. 3 perc olvasás

HOROSZKÓP

Heti horoszkóp, 2024. május 20-26.: Az Ikrek szerelmi élete mesésen alakul, a Szűz tavaly kitűzött céljai megvalósulnak

Heti horoszkóp, 2024. május 20-26.: Az Ikrek szerelmi élete mesésen alakul, a Szűz tavaly kitűzött céljai megvalósulnak

2024.05.20. 4 perc olvasás

HOROSZKÓP

Napi horoszkóp, 2024. május 20: A Mérleg élete mától sokkal jobb lesz, a Vízöntő terveit keresztülhúzzák

Napi horoszkóp, 2024. május 20: A Mérleg élete mától sokkal jobb lesz, a Vízöntő terveit keresztülhúzzák

2024.05.20. 3 perc olvasás

HOROSZKÓP

3 csillagjegy, akit örömhír ér május második felében

3 csillagjegy, akit örömhír ér május második felében

2024.05.19. 1 perc olvasás

ÖRÖMHÍR

Május 18. az év legszerencsésebb napja az asztrológia szerint

Május 18. az év legszerencsésebb napja az asztrológia szerint

2024.05.17. 2 perc olvasás

Horoszkóp

Hétvégi horoszkóp, 2024. május 17-19.: A Rák meglepő módon jut pénzhez, a Szűzre egy nagy felfedezés vár

Hétvégi horoszkóp, 2024. május 17-19.: A Rák meglepő módon jut pénzhez, a Szűzre egy nagy felfedezés vár

2024.05.17. 4 perc olvasás

HOROSZKÓP

Napi horoszkóp, 2024. május 17: A Kosnak nagy örömöt okoz a párja, az Oroszlán problémája megoldódik

Napi horoszkóp, 2024. május 17: A Kosnak nagy örömöt okoz a párja, az Oroszlán problémája megoldódik

2024.05.17. 3 perc olvasás

HOROSZKÓP

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves