Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TAPÉTÁK

A wallpaper trend lesz a legnépszerűbb újdonság 2024 második felében

2024. július 04.

2 perc olvasás

ELLE

belsőépítészet tapéta trend
A wallpaper trend lesz a legnépszerűbb újdonság 2024 második felében
© Shutterstock

2024-ben nem éppen a visszafogottság jellemzi az otthonokat, a wallpaper trend hatalmasat hódít.


A nem mindennapi wallpaper trend olyan helyekre is bekúszik végre, ahol nem is számítanánk rá.

Vissza a természetbe

A 2024-es faltrendek meglepőek és váratlanok. A különféle minták, a vibráló színek olyan helyekre is bekúsznak most, ahol egyáltalán nem megszokottak. A tapéta remek megoldás arra, hogy megmutasd a személyiséged a színek és a minták révén.

Az egyik legfelkapottabb idén a biofil design lesz, az emberekben ugyanis egyre erősödik a vágy, hogy a természetet a beltérbe is bevigyék. Éppen emiatt rengeteg ember választ az otthonába zöld színű tapétát, amelyek sok esetben növényeket ábrázolnak. Az emberek egyre jobban preferálják a textúrát és az organikus mintákat, a botanikai nyomatokat, a természeti tájakat, és a kézzel rajzolt illusztrációkat.

A biofil design régóta népszerű trend a belsőépítészetben, éppen ezért nem meglepő, hogy nem csökken az érdeklődés az olyan tapéták iránt, amelyek a nyugalom érzését, és a környezethez való kötődést idézik elő.

Netflix otthon?

Ennek ellentéte a fényűzés iránti vágy, a Bridgerton hatása a belső építészetre, azon belül a tapétákra is nagy hatással volt. Rengetegen szeretnének emelkedettséget, luxusérzetét adni az otthonuknak, éppen ezért választanak magas minőségű, és egyedi mintájú tapétákat.

Idén a Bridgertone-nak köszönhetően a barokk népszerűsége nőtt, és a gyöngyös díszítések is előtérbe kerültek. Ugyanezek a tapétastílusok nem lennének ennyire izgalmasak egy impozáns, kastélyszerű ingatlanban, de a letisztult, egyszerű lakásoknak komoly kifinomultságot adhat. Gyönyörűen mutatnak egy hagyományos nyaralóban, de bármelyik életvitelszerűen használt lakást fényűzővé tesznek.


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves