Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FÉNYEK

3 világítási ötlet a fürdőszobába, amitől kétszer akkorának tűnik a fürdőszobád

2024. július 10.

2 perc olvasás

ELLE

fürdőszoba világítás lámpa fény
3 világítási ötlet a fürdőszobába, amitől kétszer akkorának tűnik a fürdőszobád
© Shutterstock

A fürdőszobai világítás nagyban befolyásolja, mekkorának érezzük az adott teret. 


Nem kell, hogy hatalmas, tágas fürdőszobád legyen. Ha jól használod a világítás adta lehetőségeket, pusztán a lámpákkal is elérheted ezt a hatást. Lássuk, mely fények, lámpatípusok adnak különleges hangulatot, plusz teret a fürdőszobádhoz.

Miért fontos a jó világítás? 

A megfelelő világítás kiválasztása minden helyiségben elengedhetetlen része a tervezésnek – de ez különösen fontos a fürdőszobában, ahol tökéletes fényre van szükség a szakállvágástól és a fogmosástól a sminkig. A jól megválasztott lámpa pedig nem csupán a teret növelheti, de extra design-t is adhat. 

Csillár a kád fölé

Amennyiben kádad van a fürdőszobádban, a legjobb, ha egy lógó csillárt preferálsz. Ez ugyanis nagyobb belmagasság érzetet biztosít. A segítségével nem csupán vízszintesen, de függőlegesen is kihasználhatod a teret, ami nagyobbnak, tágasabbnak érezteti a fürdődet. Nem is beszélve arról, mennyire elegánsak a hatalmas csillárok, mintha egy kastélyban élnél. 

Művészet a víz fölött

Manapság egyre többen választanak múzeumba illő festményeket a fürdőszobájukba, amely exkluzív és emelkedett hangulatot biztosít. Ám hogy ez ne tegye zsúfolttá a teret, sokkal inkább növelje, érdemes fölé elhelyezni egy lámpát, amely megvilágítja a dekorációt. Ezzel szellősebbnek hat majd a tér. 

Gömb lámpafej

Válassz olyan lámpákat, amelyeknél az izzót gömb alakú fej védi. Ezek ugyanis a fényt lefelé irányítják, nem pedig kifelé vagy felfelé. És minél több a fény, annál tágasabbnak tűnik majd az adott hely, éppen ezért a fürdőszobában ajánlottabb, mint bárhol máshol az ilyen típusú búra. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves