Egy rendezett és tiszta konyha nemcsak esztétikai élményt nyújt, de a főzést is megkönnyíti.
Persze jogosan merülhet fel a kérdés, mi a titka azoknak, akiknek mindig makulátlan a konyhájuk? Összeállításunkban most mutatunk 3 szokást, amit a tiszta, rendezett konyha tulajok rendszeresen csinálnak.
Talán azt hihetted valami óriási titokról van szó, de valójában az egész nagyon triviális. A tiszta és rendezett konyhával rendelkezők bizony gondoskodnak arról, hogy minden eszköznek és alapanyagnak meglegyen a maga helye. A felesleges tárgyakat elpakolják a pultról, ott mindig csak a legszükségesebbeket hagyják elől. Emellett gyakran használnak címkéket a tárolók és fiókok rendszerezésére, így mindig pontosan tudják, miben mi van. Ez a módszer egyébként nem csak a rend fenntartását segíti, de az eszközök és alapanyagok megtalálása is gyorsabb lehet.
Sütés-főzés közben a rendetlenség gyorsan felhalmozódhat, ha nem figyelünk oda. A tiszta, rendezett konyhával bíró emberek azonban már a főzés közben is takarítanak. Elpakolják az alapanyagokat, elmosogatják az addig használt eszközöket vagy bepakolják a mosogatógépbe, valamint kidobják a szemetet. Ez a megközelítés nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy ne alakuljon ki káosz a konyhában, ráadásul a főzés utáni rendrakást is megkönnyíti.
A tiszta, rendezett konyhák tulajai sosem hagynak a nap végén rumlit. Persze nem arról van szó, hogy alkalomadtán nem csúszhat hiba a gépezetbe, de ők alapjáraton azzal kalkulálnak, hogy mindig rendben hagyják a konyhát, mielőtt nyugovóra térnének. Egyébként, ha belegondolsz, ez a mentális egészségnek is nagyon jót tesz, hiszen ébredés után a szép rend és nem a káosz fogad majd a konyhában.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!