Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÜNNEP

Inspiráló halloweeni asztaldekorációk, misztikus vacsorákhoz

2022. október 29.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

asztal Dekoráció halloween teríték
Inspiráló halloweeni asztaldekorációk, misztikus vacsorákhoz
© Getty Images

Ha igazán “szellemes” halloweeni estét akarsz, kezd az asztallal!


A hosszúhétvégének hála, sok családi, baráti társaság szervez közös vacsorát, emlékezve a szeretett halottaikra. Az Amerikában népszerű ünnep, a Halloween színei, díszei,  Mindenszentek estéjét is feldobhatja. Íme néhány tipp, hogyan honosítsd  meg az étkezőasztalon!


1. Hangsúlyos központi dísz

Ha nem vesződnél sokat a dekorálással, elég lehet a misztikus hangulat megteremtéséhez egy jól összerakott, kiválasztott asztal fődísz. Ez lehet egy nagyobb  kidekorált tök is, vagy gyertyák szezonális virágkoszorúban.


2. Lépj ki a Halloween színsémából

A legtöbb halloweeni dekoráció narancssárga és fekete színben kapható, de egy szofisztikáltabb vacsorához lehet érdemesebb visszafogottabb vagy saját ízlésre szabott színsémát választani, akár pasztellszínekkel.


3. Az elengedhetetlen kellék

Ez az ünnep az egyre növekvő téli sötétségről (is) szól, amiben a gyertyák fénye elengedhetetlen hangulati elem. Néhány lámpással vagy mécsessel, elszórt kerti terméssel, nem lehet mellé nyúlni.


4. Ha kell egy kis dráma

Egy fekete-fehér mintás asztalterítő vagy szalvéta, vagy arany-fekete evőeszközök és tányérok, szinte minden plusz díszítés nélkül hozzák a Halloween hangulatot. Néhány feketére festett tök azonban megkoronázza a terítéket.


5. Mexikói hatás

Ha távol áll tőled a klasszik halloweeni esztétika, de kebledre öleled a mexikói Halottak napjának színes örömünnepét, egy virággal telerakott koponya egyedi kiegészítője lehet a Mindenszentek esti vacsora asztalodnak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves