Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HALLOWEEN

Így fesd ki a halloweeni tököd, lépésre-lépésre

2022. október 25.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

Tök festés halloween faragás
Így fesd ki a halloweeni tököd, lépésre-lépésre
© Getty Images

Nincs kedved a tökfaragáshoz? Inkább fess halloweeni tököt!


Ugyan nagyon hangulatos a faragott tökben  elhelyezett teamécses fénye, kipucolni  a magokat, majd kivágni a tökből a megálmodott formát, korántsem egyszerű feladat. Ha szeretnéd családi élménnyé változtatni a halloweeni tök készítést, inkább fessétek be. Íme néhány egyszerű lépés, ha bele(nem)vágtok!

1. Válassz megfelelő tököt!

A festéshez ideális Halloween tök, sima oldalú, amin nincsenek sérülések, karcolások és nem puha sehol, ami azt jelenti, hogy nem rohad belülről. Ha megvan a formára is „TÖKéletes” tökünk, ideje megmosnunk meleg szappanos vízzel, kihagyva a tök szárát, hogy elkerüljük a korai megromlását. Ha lehet, ne használjunk durva sörtéjű kefét, nehogy megkarcoljuk a felületét, majd mosás után töröljük teljesen szárazra.

2. Alapozz!

halloweeni tökfestés előtt érdemes valamilyen alapozóval bekenni a tököt, hogy tartósabb maradjon a remekművünk.  Ilyet bármelyik kreatív hobbi, művészeti beszerző boltban kaphatunk. Vigyük fel bőségesen és hagyjuk teljesen megszáradni!

3. Tervezés és megvalósítás

Mielőtt elkezditek a festést érdemes előre megbeszélni majd felrajzolni a tökre a mintát, hogy elkerüljétek a nem kívánt eredményt. Ha ezzel megvagytok, jöhet a megvalósítás, amihez a legjobb a vízbázisú akrilfesték. Ha olyan mintában gondolkodtak, aminek van egy alapszíne, mint a fekete vagy a fehér, azt fessétek fel először, majd miután megszáradt, jöhetnek az apróbb minták. Nem csak ecsettel, de akár fülpiszkálóval, szivaccsal is dolgozhattok, amik érdekes, egyedi mintázatokat adhatnak.  Egy száraz rongy vagy papírtörlő jó, ha van a közelben, hogy gyorsan le tudjátok törölni a megfolyó festéket vagy a rosszhelyre került ecsetvonást.

4. Fixáld!

Ha kész a mű és meg is száradt, egy újabb adag alapozó vagy fixáló spray segíthet abban, hogy a tökötök mintája akár még a kinti időjárás viszontagságait is sokáig kibírja, például ne folyjon szét az esőben. 

5. Bátran használjatok kiegészítőket!

A festés mellett, csillámpor, színes szívószálak, girlandok is feldobhatják a Halloween-i tökötök. Ne szabjatok határt a fantáziátoknak!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves