Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BOHÉM OTTHONOK

A minimalista lakberendezési stílusnak vége, ez jön helyette

2024. július 04.

2 perc olvasás

ELLE

minimalizmus
A minimalista lakberendezési stílusnak vége, ez jön helyette
© Shutterstock

Az elmúlt években minden a minimalizmusról szólt, de úgy tűnik, ennek leáldozott.


Az elmúlt években egyáltalán nem volt divatos, ha a lakásodban arra utaló nyomokat találhattak az emberek, hogy valaki él is benne. Ám ennek a kifinomultságnak és minimalizmus mániának úgy tűnik, vége.

Múzeumba illő lakások

Az elmúlt években az egyszerű vonalak, a semleges színek, és a vizuális rendetlenség általános hiánya uralta a belső tereket. Gondolj csak a teljesen fehér konyhákra márvány munkalappal, a bézs hálószobákra, törtfehér ágyneműkre, és a semleges nappalikra krémszínű kanapékkal és minimális faldekorral.

Ám amíg a minimalizmus bizonyos elemei időtlenek, például a tiszta vonalak és a semleges színek, a lakberendezők szerint már megfigyelhető, hogy egyre többen mondanak nemet a minimalizmusra.

Érzelemközpontú otthonok

Ehelyett sokkal többen preferálják az élettelteli, ragyogó és személyre szabott stílusokat.
A minimalista belső telek gyakran merevnek vagy múzeumszerűnek tűnnek. Mi több, az ilyen helyeken használt színek, például a hideg szürkék, a feketék, és az éles fehérek nagyon hideg és zord hatást adnak, amire sokan nem vágynak az otthonukban.

A minimalizmus ezen kívül megnehezíti a különböző zónák és terek létrehozását, amelyek csökkentik az érzelmek jelenlétét az otthonokban. Éppen emiatt az ügyfelek sokkal nyitottabbnak az olyan belső telekre, amelyek izgalmas dizájnokat rejtenek magukban, és amelyekhez a személyiségüket is hozzá adhatják.

Idén leginkább az antik tárgyak, a régi korok kárpitjai, és a kézműves dekorációk a legnépszerűbbek, amelyek környezetbarát mivoltuk miatt is sokak számára vonzóak.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves