A konyha az otthonunk egyik legforgalmasabb helyisége.
Pont emiatt pedig a hajlamos lehet a káosz és a zsúfoltság melegágyává válni. A belsőépítészek és a lakberendezők persze jól tudják, a praktikus és esztétikus konyha kialakításának a kulcsa az átgondold elrendezés. Összeállításunkban most mutatunk három olyan típusú rendetlenséget, amit a profi tervezők jobbnak látnak elkerülni.
A tervezők alapvetően egyetértenek abban, hogy ha túl sok apró készüléket tartunk a konyhapulton, az rendetlenség hatását keltheti a konyhában. Amikor minden kávéfőző, kenyérpirító, fűszertartó és gyümölcsöstál a pulton kap helyet, akkor a konyha elveszti a letisztultságát. A szakemberek szerint a munkapultnak funkcionálisnak kell lennie, és minél üresebb, annál elegánsabb hatást kelt. Éppen ezért azt mondják, a napi szinten nem használt eszközöket tartsd egy szekrényben, és csak akkor vedd elő, amikor tényleg szükség van rá.
Ugyan az áttetsző műanyag vagy üveg tárolódobozok nagyon praktikusak, de ha túl sokféle méretű, formájú és stílusú dobozd halmozol fel a nyitott polcokon vagy a hűtőben az rendezetlen, kaotikus hatást kelthet. A tervezők úgy vélik az egységes tárolók sokat adnak hozzá a letisztult összképhez, szóval, ha lehet, akkor válassz egyforma edényeket, tárolókat, mert az összhatás így sokkal harmonikusabb lehet.
A konyha sokszor válik ún. házi irodává. Nem ritka, hogy itt landolnak a postai küldemények, kulcsok, befizetésre váró számlák. A dizájnerek ezt vizuális zajnak nevezik, ami szétzilálja a teret és akadályozza a funkcionalitását. Érdemes ezeknek a dolgokat egy külön rendszerezőt kialakítani, vagy egy fiókot kinevezni, így a konyha megőrizheti eredeti funkcióját.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!