A kapszulakonyha koncepciója a kapszula gardrób ötletére épül.
A kapszulakonyha kialakítása egy hatékony megközelítés, ami segíthet abban, hogy mindig legyen mint főzni, de mégis kevesebb legyen az élelmiszerpazarlás, végső soron pedig a stressz is.
A kapszulakonyha módszer lényege, hogy kiválasztasz néhány olyan alapanyagot, amiket alapvetően szeretsz, rendszeresen használsz, és jól passzolnak egymáshoz. Ezekből az alapokból építkezve aztán minden hétre könnyen és gyorsan összeállítható lesz az étrend. Ez a technika segíthet csökkenteni a döntésekkel (mit egyek ma?) járó fáradtságot, amit napi szinten rengetegen elérnek.
Először is válassz ki 3-5 fehérjeforrást (pl. csirke, tojás, bab, lazac, tofu), ehhez adj hozzá 3-5 köretalapot (rizs, tészta, quinoa, bulgur), válassz zöldségeket, friss vagy fagyasztott formában, majd jöhetnek a fűszerek és az alapvető hozzávalók (olívaolaj, só, bors, citromlé), amik jó, ha mindig kéznél vannak. A lényeg, hogy olyan hozzávalókat válogass össze, amik szinte bármilyen kombinációban jól működnek együtt.
A kapszulakonyha módszer azon túl, hogy egy jól tartható, mégis változatos étrended kínál, segíthet a piszkos edények felhalmozódását is elkerülni, emellett azt is megakadályozza, hogy túlterheltnek érezd magad a főzés miatt.
Persze a kapszulakonyha kialakítása azt is jelenti, hogy egy kicsit szervezettebbnek kell lenned, ha viszont hosszú távon szeretnéd a technikát az életed részévé tenni, akkor idővel biztosan ráérzel arra, hogy tudsz nagyobb rendet tartani a helyiségben. Erre vonatkozóan egyébként ITT olvashatsz néhány szuper tippet.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!