Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

EMELET

Inspiráló lépcső megoldások, amik emelik a szintet

2023. május 01.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés belsőépítészet lépcső dekor dizájn megoldás
Inspiráló lépcső megoldások, amik emelik a szintet
© Instagram / Casa e Jardim

Különleges színek, formák, megoldások, amelyek új szintre emelik a lépcső fogalmát.


Egy lépcső egy házban, több puszta eszköznél arra, hogy egyik szintről a másikra jussunk. Befolyásolja, hogy áramlik a fény, a friss levegő az otthonunkban, formája, ergonómiája pedig befolyásolja a terek hangulatát, amiket összeköt. Íme 10 inspiráló dizájn lépcső, amik tökéletes harmóniába hozzák az esztétikát a praktikummal!

1. Lebegő fokok

Az Architecture for London projektjének Douglas fenyő lépcsője szinte úszik a levegőben. 

2. Pasztell gyönyör

A korlát az igazi sztár ezen a pasztell rózsaszín lépcsőn, ami ebben az 1940-es években épült madridi sorházában valósult meg, amelyet Beatriz Alés építész tervezett. Merész sárga színe saját utat jelöl ki felfele.

3. Magas kontraszt

A holland vidéken található parasztház felújítása és bővítése során a Framework Studio ezt a feltűnően modern lépcsőt szerelte fel szálcsiszolt rozsdamentes acélból és tölgyből. Szobrászati ​​formája merész ellentétben áll az otthon vidéki környezetével.

4. Napfény sárga

Giuliano Marchiorato Arquitetos egy napsárga lépcsőt helyezett el ennek a duplex lakásnak a szívében, ahol a tulajdonosok brazil dizájn- és művészeti gyűjteményét ragyogja be.

5. Bátor íves

Ennek a lépcsőnek az íve felemelő élménnyé változtatja a lépcsőzést és remek kontrasztot képez a padló színes, geometrikus mintázatával.

6. Piros kubus

A koreai művész, Doh Ho Suh Staircase-III ihlette, Michaelis Boyd zseniális építészeti megoldását, amivel két lakást kötött össze Londonban. A perforált acél, tűzoltó-piros lépcső a tér közepén, szoborszerű, mégis funkcionális.

7. Modern rusztikus

Ez a Klein-kék, rusztikus fából készült lépcső könnyen megállja a helyét ebben a kortárs kaliforniai villában.

8. Statement

A Studiokhachatryan merész építészeti kijelentést tett ebben a történelmi épületben azzal, hogy egy hegesztett és hajtogatott acél lépcsőt választott (ahol két lépcsősor egymáshoz képest 180 fokos szögben áll), hogy élesen kiemelje a teret.

9. Tárhely

A SABO project által tervezett lépcső egyszerre praktikus tárolóhely és modern építészeti elem, ami felvezet a szoba galériájára.

10. Klasszikus

A belsőépítész-legenda, Vincent Van Duysen kezéből ez a finoman ívelt, lágy színű lépcső, igazi klasszikus, de mégis modern csigalépcső hatást kelt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves