Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ELŐKELŐ TIPPEK

5 tipp Erzsébet királynő házvezetőnőjétől, hogy tökéletes legyen a otthonod

2024. május 24.

2 perc olvasás

ELLE

erzsébet királynő királyi család házvezetőnő Buckingham-palota
5 tipp Erzsébet királynő házvezetőnőjétől, hogy tökéletes legyen a otthonod
© Daniel LEAL / AFP

Barbara Allred 10 éven át volt Erzsébet királynő házvezetőnője, és most minden titkot megosztott az ottani elvárásokról és praktikákról. 


Szinte magától értetődő, hogy aki Erzsébet királynőnél szeretne házvezetőnőként dolgozni, annak bőven az átlagon felül kell teljesítenie. Most az egykori takarítónője mesélt munkájáról, aki elárulta, melyik az az öt dolog, amire különösen oda kellett figyelnie amíg Erzsébet királynőnél takarított.

Vízkő

Erzsébet királynő borzasztóan utálta a vízkövet, éppen ezért állandóan figyelni kellett arra, hogy az sem a konyhában, sem a fürdőszobában ne jelenjen meg. A házvezetőnő ilyenkor 2 evőkanál sót és 1 teáskanál desztillált ecet ből álló pasztát kevert, amely újra fényessé varázsolt minden felületet. Ezt a pasztát 10 percig hagyta állni, mielőtt eltávolította volna.

Penész

A penészt sem tűrték meg a palotában, éppen ezért erre is állandóan oda kellett figyelni. Itt egyenlő arányban citromlevet és sütőport kevert össze, felvitte a sérült területekre, 2 órán át hatni hagyta, majd leöblítette.

Porszívózás

A királyi család összes otthonában rengeteg felbecsülhetetlen értékű régiség, különleges műtárgy található. Ezeket mindig meg kell tisztítani, és le kell porolni. A mindennapi háztartásokban is olyan törlőkendő szükséges a portörléshez, amely mágnesesen vonzza a porszemeket is.

Mikrohullámú

Ugyan Erzsébet királynő nem tevékenykedett a konyhában, ám nagyon érzékeny volt arra, hogyan készül az étel, és milyen körülmények között. Éppen ezért, a mikrohullámú sütőt állandóan tisztán kellett tartani, soha nem történhetett meg olyan, hogy kifut egy bögre tej, amelynek ott maradnak a nyomai. A házvezetőnő azt mondja, fél citromot kell egy tálba tenni kevés vízzel, amelyet 3 percig kell mikrózni. A keletkező gőz fellazítja a rátapadt szennyeződéseket, így azok könnyebben letörölhetőek. Ezen kívül az illat is csodás lesz.

Fa bútorok

A fa bútorok tisztítása különösen nagy figyelmet igényel. Nagyon fontos, hogy a tisztítószert ne a bútorra irányítsd, éppen ellenkezőleg, egy törlőkendőre. Ugyanez igaz az ablakokra is, eredményesebb lesz, ha a textilt éri a permet. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves