Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ZÖLD OTTHON

A legjobb fürdőszobai növények, amik imádják a párás környezetet

2022. július 12.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

design fürdőszoba szobanövény home decor növények egészség
A legjobb fürdőszobai növények, amik imádják a párás környezetet
© Shutterstock

Spa hangulat, ZEN hatás és friss levegő. Ha eddig féltél növényt rakni a fürdődbe, gondold újra! 


A fürdőben elhelyezett szobanövényeknek azon kívül, hogy feldobják az adott tereket és izgalmasabb hangulatot adnak nekik, más előnye is van: sokszor egészségügyi hatásuk is jelentős. Mutatjuk, miket érdemes beszerezni, ha szeretnétek egy kis életet vinni a fürdőszobába.

Szobapáfrány

Ugyan sokan tartják kényesnek, a szobapáfrány, esőerdei származása végett, a fürdőben érezheti magát a legjobban. Kedvence a hosszú fürdés, zuhanyzás utáni párafelhő, de heti egyszer azért érdemes kirakni napfürdőzni is. Dekoratív levelei nemcsak szépek, de kivonják a levegőből az olyan méreganyagokat, mint a formaldehid, a xilol és a toluol.

Szívlevelű philodendron 

Egy másik igénytelen, a kevés napfényt és a következetlen locsolást jól tűrő növény, a szívlevelű philodendron. Kecses lelógó indáival remekül mutat a mosdópulton vagy felakasztva egy kaspóban. Igazi megnyugtató környezetet teremt a jelenléte!

Zebralevél

Ennek a lenyűgöző brazil bennszülöttnek a merész zebracsíkjai szemet gyönyörködtetőek bármilyen fürdőszobában. Világos helyre, de nem közvetlen napfényre rakva sokáig fürdőd dísze lehet. Locsolni csak akkor kell, ha a földje felső harmada kiszáradt. Ennek a feltűnő növénynek a levelei éjszaka összecsukódnak, hogy reggel újra kinyílva üdvözöljenek.

Flamingóvirág

Ha igazi drámakirálynőt keresel a fürdődbe, az anthurium andraeanum vagyis a flamingóvirág a legjobb választás. Hosszúkás leveleivel és fehér vagy vörös virágaival, igazán dekoratív növény. Világos és bőséges páratartalmú helyiségben boldog igazán.

Közönséges pletyka

A tradescantia fluminensis vagyis közönséges pletyka minden egyes levele csillogó műalkotás, melyek halvány rózsaszín és élénk lila csíkokban játszanak. Gyönyörűen néz ki egy függő kaspóban, ahonnan kinyújtóztathatja ágait vagy a fürdőszoba ablakban. Hogy sokáig dísze legyen fürdőszobádnak, egyszerűen tedd erős, közvetett fénybe, és öntözd, amikor a földje felső rétege kiszáradt.

+1 Pénzlevelű pilea

A pénzlevelű pilea tökéletes kiegészítője lehet a fürdőszobai polcnak vagy pultnak. Ennek a növénynek a levelei addig maradnak szép sötétzöldek, amíg elegendő nedvességet kap. A pileát érdemes emellett világos helyen tartani anélkül, hogy túl sok perzselő napfény érné. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves