A konyhában különösen fontos, hogy tisztaság legyen és rendet teremtsünk.
A konyha az otthonunk legfontosabb tere, és az egészségünk érdekében rendkívül fontos, hogy tisztán tartsuk. Most eláruljuk, mik azok a tippek, amelyek segíthetnek abban, hogy rendet teremts magad körül, akkor is, ha nincs túl sok időt a mindennapokban.
Az egyik legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy főzés után mindent ott hagynak a pulton, valamint a mosogatást sem csinálják meg. Nos, sokkal könnyebb rendet tartanod magad körül, ha mindig elpakolsz evés után. Először fárasztónak tűnhet, de valójában sokkal jobban beoszthatod az idődet. Ugyanez a helyzet a takarítással is, ha valami kiömlik, akkor ne várj vele órákat vagy napokat, hanem 1 perc alatt gyorsan újra tisztává varázsolhatod a felületet.
A konyha esetében heti egyszer érdemes mindent alaposan átfertőtleníteni, különösen a mosogatót, a pultokat, valamint minden olyan részt, amit gyakran használsz. De természetesen a porszívózás és a felmosás is fontos. Találj egy olyan napot, ahol van 30-40 perced arra, hogy a konyhában a fontos dolgokat megcsináld. Ha ezt minden héten betartod, nem fog úgy eluralkodni a káosz.
Ahelyett, hogy az ételmaradékot a pultra dobná, sokkal hatékonyabb, ha egy erre a célra szolgáló komposztáló tálba teszed őket. Így nem kell feltörölnöd az ételmaradékot. A sárgarépát, burgonyát, uborkát akár közvetlenül a tálba is hámozhatod, és akkor ezzel időt spórolsz meg. Arról pedig szintén ne feledkezz meg, hogy a szemetet rendszeresen kividd, ha el szeretnéd kerülni a kellemetlen szagokat a konyhában.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!