Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FRI-ENDSHIP

A mondat, ami még a legerősebb barátságokat is tönkreteszi

2024. május 27.

2 perc olvasás

ELLE

barátnők barátság
A mondat, ami még a legerősebb barátságokat is tönkreteszi
© Shutterstock

Ha ez a mondat felmerül egy barátságban, az gyakran akár a jó kapcsolat végét is jelentheti. 


Benned is felmerült már, hogy haragszik rád a legjobb barátod? Tanácsos ilyenkor mélyen átgondolni, hogyan reagálsz erre, nehogy tönkretedd a barátságotokat.

A mumus kérdés

A legtöbb barátság esetében előfordul, hogy kisebb szünet fordul elő a kommunikációban. Vannak, akik szó és gond nélkül átlendülnek ezen az időszakon, mert nem jelent problémát, ha a kommunikáció nem folyamatos és rendszeres. Mindkét fél tudja, hogy jó viszonyt ápolnak, ám nem egyszerű ezt fenntartani a mindennapok során. 

Ezzel szemben, mások egy kisebb szünet alatt kombinálni kezdenek, és aggódnak azért, hogy a barátságuk rendbe jöjjön, és ennek hangot is adnak. Sok esetben azonban amikor ez a kérdés testet ölt, valami egészen más irányba megy el a kapcsolat, mint azt szeretnék. 

Haragszol rám valamiért? 

Miért káros ez a kérdés?

Ha ez a kérdés felmerül, sokan nem csupán kimondják, de egy stressz spirálba is belehajtják magukat vele. Elkezdenek azon töprengeni, vajon min ment félre a viszonyuk, és keresik a múltbéli hibákat. Ezzel felemlegetve a stresszes szituációkat, valamint a korábbi nézeteltéréseket. 

Ez pedig óhatatlanul sebet ejthet a barátságon, még akkor is, ha konkrét konfliktus nem alakul ki belőle. Ilyenkor az aggódó fél feleslegesen hagyja a pánikot uralkodni, a másik ember pedig hiába csak azért nem válaszolt, mert éppen dolga volt, vagy nehéz időszakon megy keresztül, úgy érzi majd, rossz barát volt.

Ilyen esetekben célszerűbb nem rákérdezni a problémára, hanem ismét felvenni a fonalat a másikkal, és visszahozni a napirendbe, vagy a heti programba a társalgást, esetleg a közös programokat. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves