Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONY

A legegyedibb karácsonyi csomagolás ötletek egy helyen

2022. december 19.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

zöld karácsony környezetbarát ajándékok csomagolás egyedi
A legegyedibb karácsonyi csomagolás ötletek egy helyen
© Getty Images

Ezek a csomagolásötletek nemcsak dekoratívak, de zöldek is.


A karácsonyi varázs akkor teljes, ha a karácsonyfa alatt gyönyörűen becsomagolt ajándékok vannak. Mutatunk néhány csomagolási ötletet, ami egyedivé teszi az örömteli ajándékozást.

1. Levelet kaptam

Manapság egyre több a vásárlási utalvány, ajándékkártya, voucher ajándék, amit egy dekoratív borítékban lehet a legjobban a fa alá vagy a fára tenni. Karácsonyi bélyegekkel vagy egyedi viasz pecsétekkel még egyedibbé varázsolhatjuk.


2. Ahogy esik...

Ha te sem a kézügyességedről vagy a türelmedről vagy híres, ne fogd vissza magad a csomagolásnál. A kuszán, össze-vissza futó szalagoknak, spárgának is megvan a maga bája. 


3. Saját gyártás

A rengeteg gyerekrajz, ami az évek alatt felgyűlt, csomagolópapírként új életet kaphat karácsonykor. Persze direkt az ünnepre is készíthettek a gyerekekkel újakat.


4. Konyharuha

Az egyedi és garantáltan környezetbarát csomagolási mód, ha konyharuhába tekered az ajándékokat. Ehhez persze jó, ha van otthon elég dekoratív konyharuha és persze el kell sajátítani a technikát, de megéri. 


5. Bojtos

Egy kézzel készített bojtocska remek dekoráció a csomagokon. Egyszerű elkészíteni és olyan fonalat választhatsz hozzá, ami illik a karácsonyfához.


6. Egyedi névkártyák

Ha a csomagolást egyszerű háztartási papírból oldod meg, a névkártyák viszik majd a showt. Ehhez választhatsz boltból is aranyos kártyákat, de a gyerekekkel vagy saját kezűleg te is gyárthatsz személyre szabott dekorációt.


7. Újrahasznosítva

Az újrahasznosítható karácsonyi zsákocskákba, dobozokba vagy zacskókba majdnem minden elfér és csak egy masni kell rájuk. De te is készíthetsz saját kezűleg, hogy még személyesebb legyen.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves