Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

EASTER DECOR

8 gyönyörű húsvéti tojásfestés, amit ki kell próbálnod

2023. április 09.

5 perc olvasás

Kovács Gréta

Dekoráció festés húsvéti asztaldísz húsvét diy dekor
8 gyönyörű húsvéti tojásfestés, amit ki kell próbálnod
© Instagram/@masterskaya_bojakorovka

A mesés kézzel festett dekorációktól kezdve a modern festéksprays verziókon át, egészen a kubista remekművekig minden olyan húsvéti tojásfestési eljárást összegyűjtettük, amit idén érdemes kipróbálni! 


A legnagyobb húsvéti hagyományok közé tartozik a tojásdíszítés, melyet már nemcsak a boltokban kapható ehető festékekkel és természetes színezőkkel, hanem más eljárásokkal is ki lehet próbálni. Most összegyűjtöttük a leggyönyörűbb és változatosabb húsvéti tojásfestést, melyek közül mindenki megtalálhatja a saját személyiségéhez és stílusához legjobban illőt! Vigyázat: az alábbi festett tojások nem ehetőek, csak dekorációs célt szolgálnak! 

botanikus mintával festett tojások

Az alábbi mesés tojásokat bárki el tudja készíteni, akinek van egy művészi énje: nem kell hozzá más, csak akrilfesték és egy fehér színű, alkoholos tűfilc, amivel szabadon lehet dekorálni a tojásokat. Miután a szigorúan csak dekorációs célt (!) szolgáló tojásokat befestetted, száradás után már el lehet kezdeni a díszítésüknek: bodzavirágokat, pitypangokat, fenyőleveleket vagy akár borsotyánokat is lehet rájuk festeni. Fantasztikusan fognak mutatni egy szép kerámiatálba helyezve a húsvéti asztalon!

MODERN, SZÍNÁTMENETES TOJÁSOK

Elképesztően stílusos tojásokat készíthetsz egy-egy fekete és fehér színű festék, egy aranyfólia, valamint egy arany színű festékspray segítségével! Lehet színátmenetes, ombre színezésben, geometrikus csíkokban, sávokban, felemás motívumokban vagy egyszerű, pöttyös mintákban is gondolkodni: a sprayvel való tojás dekorálás rendkívül kreatív és sokszínű festési megoldásokat kínál, melyeket más technikával egyszerűen nem lehet megvalósítani!

DIVATRAJONGÓK KEDVENC TOJÁSAI

A divatrajongók, valamint a festészetek kedvelői fogják igazán értékeli a következő tojásokat, melyeket egyedileg megfestve, az alkoholos filc, a tempera és az akrilfesték kombinálásával lehet a legtökéletesebben megvalósítani. Egyszerűnek tűnik, de a tojások formája miatt a valóságban elég bonyolult egy ilyen dizájnos minta megalkotása – az elkészült remekmű azonban mindenért kárpótol!

SZÍNÁTMENETES TOJÁSOK

Ez a mesés tojásfestési mód nemcsak színes és nagyon mutatós, de a gyermekek kedvenceivé is válhat! Először egy mixet kell készíteni a víz és az ecet keverékéből, amivel jól át kell törölni a tojásokat. Ezek után a kívánt formákra vágott színes selyempapírokat rá kell simítani a tojásokra, majd száradás előtt gyorsan le kell húzni őket. Minél ecetesebb a mix, annál jobban fognak rá ragadni a papírok! A selyempapír színe a kívánt mintában lesz látható a tojáson, melyet kedvünkre rétegelhetünk úgy, ahogyan az alábbi képen is látható.

névre szóló festett tojások

A színes selyempapírokkal elkészített tojásokat egy szinttel feljebb lehet emelni úgy, hogy a teljes száradás után (nagyjából 1 nappal az elkészült tojások után) arany vagy bronz színű alkoholos filccel írjuk rá a kívánt üzeneteket, neveket. Fantasztikus ötlet lehet ez, ha nagy a családi ebéd során ültetési rend szükséges, de kedves kis ajándéknak sem utolsó, melyekkel a tojásfát lehet díszíteni.

FEKETE-FEHÉR TOJÁSOK

Fekete temperával, akril, illetve alkoholos filccel is egy lehet egy teljesen egyedi, kontrasztos színekben gazdag tojásfát készíteni. A gyermekek imádják ezt a tojádíszítési módot, mert a filc segítségével teljesen kiélhetik a kreatív szenvedélyüket, de a felnőttek is szeretik, hiszen így végtelen lehetőség áll rendelkezésre a tojásdekorálás terén. Ha egyszerű, de kreatív tojásokra vágysz, érdemes kipróbálnod!

KUBISTA TOJÁSFESTÉS

Az avantgárd művészeti ágak, így például a kubizmus kedvelőit inspirálhatják a legjobban az alábbi tojások, melyeket először hófehér színnel festett le a készítő, utána pedig barna és sötétkék foltokkal dekorált. A száradás után aztán fekete, tűhegyes alkoholos filccel kezdett el rajzolni a tojások megálmodója, az eredmény pedig ez az elképesztően egyedi és művészi tojáshalom lett.

SZÁRAZ virágok és NÖVÉNYEK TOJÁSRA

Egyszerű, de nagyszerű! A száraz virágokkal és növényekkel való dekorálás talán az egyik legnagyszerűbb tojásdekorálási ötlet, ami létezik! Első lépés gyanánt gyűjts a mezőről virágokat, majd préseld le és szárítsd őket ki egy vastag könyvben egy héttel a tojásdekorálás előtt. Második lépésként kend be a festeni kívánt tojás egy részét dekupázs ragasztóval, rakd rá a virágokat, majd úgy is kend át a tojást. A szárítási idő attól függő, hogy mennyi ragasztót használtál fel, maximum 1 óra.

ELLE- tipp: Ha fehér tojások helyett színeseket szeretnél, próbáld ki a természetes összetevőket! A pink/vörös színt a frissen hámozott céklával, a sárgát a kurkumával, a zöldet a petrezselyemmel, a kéket pedig a pillangó borsóvirág főzetével (angolul: butterfly pea tea) lehet a legegyszerűbb módon előállítani!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves