Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

QUIET LUXURY

Így dekorálj a lakberendezők szerint, ha csendes luxusra vágysz

2024. január 18.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés minimalizmus quiet luxury trend csendes luxus
Így dekorálj a lakberendezők szerint, ha csendes luxusra vágysz
© Shutterstock

A csendes luxus egyre népszerűbb a lakberendezésben is!


A divatvilágon végig söprő trend, a „quiet luxury” vagyis csendes luxus, azt az elvet hirdeti, hogy a kényelmes, minőségi ruhadarabok, a visszafogott arany vagy ezüst kiegészítők önmagukban árulkodnak egy ember gazdagságáról, nem kell hozzá feltűnő vagy színes ruha, eltúlzott kiegészítők vagy márkalogók. Ugyanezen elvek érvényesülnek a csendes luxust sugárzó enteriőrökben is, ez az 5 lépés pedig segíthet megvalósítani!

1. A kevesebb, több!

Ugyan a csendes luxus trend követői nem kimondottan minimalisták, a tágas térérzet és a kényelmet kiszolgáló berendezettség alapja az enteriőrjeiknek. Vagyis minden felesleges bútor, ciráda, dekor száműzendő, ha mi is a csendes luxust élveznénk otthonunkban.

2. Visszafogott színek

A quiet luxury otthonokban a halvány és föld színek dominálnak, kevés feketével és barnával. Egy kis pasztell rózsaszín, krémszín, taupe vagy homokszín biztos választás lehet.

3. Minőségi anyagok

A jólét legbiztosabb jele, hogy olyan anyagok vesznek minket körül, amik drágák, de tartósak és időtállóak. A márvány, a travertin, a tölgy és a fa, bármilyen teret klasszikussá tesznek. Másrészt a csendes luxushoz hozzátartoznak a kellemes tapintású anyagok, mint a bársony és kötött anyagok is.

4. Időtálló bútorok

A csendes luxus azt hirdeti, hogy ne csábuljunk el a változó divat olcsó és gyorsan idejétmúlt megoldásai felé. Egy jó minőségű és szép bútor a lehető legjobb befektetés és az alapja a kifinomult otthonnak. 

5. Statement dekor

A többi esztétikai elemhez hasonlóan a dekorációban is egyszerűségre kell törekedni. Egy geometrikus, absztrakt alkotás vagy gondosan összeválogatott díszpárnák, épp elég fókuszpontot adnak egy csendes luxus enteriőrnek. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves